Mobil könyvtár indul migránsoknak

2017. augusztus 07. 12:30

Egy görög menekülttáborban mobil könyvtárat indítottak, hogy a bevándorlók olvashassanak és tanulhassanak ott-tartózkodásuk alatt.

2017. augusztus 07. 12:30

Könyvtárrá alakított kisbuszból kölcsönözhetnek olvasnivalót a migránsok egy görög menekülttáborban. Laura Samira Naude és Esther ten Zijthoff munkájának köszönhetően már közel 1300 könyv közül választhatnak a táborban élők. 

Az elgondolást Laura és Esther egy menekülttáborban végzett önkéntességüket követően valósították meg. Úgy látták: az ott élők számára fontos lenne, hogy tanulhassanak, informálódhassanak, dolgozhassanak jövőjükért. Jelenleg a járműből kialakított könyvtárban arab, kurd, fárszi, francia, görög és angol nyelven is olvashatnak a látogatók.

Az olvasóközönség nagyon pozitív a kezdeményezés kapcsán: gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek a könyvtárban lenni, így a projekt fejlesztését már tervezik a kivitelezők. A két lány néhány segítővel jelenleg önkéntes alapon végzi a munkákat és remélik, hogy ötletük másoknak is megtetszik.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2017. augusztus 12. 10:35
Remélem az orvosi, rakétamérnöki, mikrobiológiai könyveket sem felejtették ki a könyvtár kínálatából, hogy a migráns professzorok addig is karban tartsák a hazájukban megszerzett tudásukat, amíg nyugatra jutnak, és ott az egyetemeken és kórházakban alkalmazzák őket.
annamanna
2017. augusztus 08. 05:19
"Úgy látták: az ott élők számára fontos lenne, hogy tanulhassanak, informálódhassanak, dolgozhassanak jövőjükért" Erre a politikusok miért nem jöttek rá? Miért nincsenek beiskolázva (vagy épp dolgoztatva) kötelezően, természetesen zárt táborokon belül?
pemete jakab
2017. augusztus 08. 00:40
"Mobil könyvtár indul migránsoknak" Mozgásban levő migránsokhoz illik a mobil könyvtár.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 07. 20:41
CCCCCCCCCCCippppppppppRASSSZZZZZZZZZZa sunyi senky!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!