Trump: A határon építendő falat Mexikó fizeti

2018. május 30. 07:17

Mexikó finanszírozza az illegális migráció megállítására épülő falat az amerikai-mexikói határon – állította egy keddi nagygyűlésen Donald Trump.

2018. május 30. 07:17

Donald Trump amerikai elnök kedden este egy nagygyűlésen kijelentette: az amerikai-mexikói határon felépítendő falat végül majd Mexikó fogja kifizetni. Az elnök a Tennessee államban lévő Nashville városában tartott nagygyűlést a híveinek, s felidézve elnöksége eddigi eredményeit, ismét kitért az Egyesült Államok déli határára tervezett falra. 

Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális migránsok megállításában. „Egyáltalán semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák a Mexikóból, Hondurasból és más ottani országokból megindult embereket. Nem segítenek nekünk” – fogalmazott. Majd leszögezte: „végül is, úgyis ők fizetik ki majd a fal árát”. Enrique Pena Nieto mexikói elnök még a nagygyűlés idején Twitter-üzenetben válaszolt az amerikai elnöknek. „Nem, Mexikó soha nem fog fizetni a falért. Sem most, sem később” – szögezte le a mexikói elnök, s nem a nevét írta alá, hanem azt, hogy „Mexikó”. 

A nagygyűlésen egyébként Marsha Blackburn republikánus képviselő újraválasztása mellett kampányolt Donald Trump. Arra intette híveit: ne legyenek túlságosan elégedettek a két évvel ezelőtti választási sikerekkel, az idén ősszel tartandó választásokon ne maradjanak otthon, mert szerinte a tét ezúttal is nagy.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2018. május 30. 20:46
A kivitelezőt mindig a megrendelő fizeti, akkor is, ha a megrendelő nevében a megbízottja jár el. Úgy tudom, hogy Mexikó sem a megrendelői sem a megbízotti szerepre nem vállalkozott. Persze, Trump szereti a szankciókat, ezek hatását utólag lehet a körülményeknek megfelelően magyarázni.
annamanna
2018. május 30. 12:07
Ha van fal, legalább nem lövik agyon a migránsokat a határőrök: "Eddig tisztázatlan körülmények között fejbe lőtt egy 20 éves guatemalai bevándorlót egy amerikai határőr Texasban - írja a Guardian. Az eset még szerdán történt, a lány, Claudia Patricia Gómez Gonzáles a helyszínen meghalt. Claudia a családja szerint azért akart az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozva összeszedje a pénzt az egyetemi tanulmányaira. A lány édesanyja a helyi sajtónak azt mondta, hogy a családjának nem volt pénze arra, hogy a könyvelőként végzett lány egyetemi taníttatását fizessék, a közelükben pedig nincs nagyon munkalehetőség, Claudia ezért próbált meg az Egyesült Államokba szökni több guatemalai állampolgárral együtt. Hogy miért lőtte le a lányt a határőr, aki az illegálisan átlépő csoportot megállította, az egyelőre nem tisztázott, a határőrség annyi árult el, hogy a csoport tagjai ellenálltak és megtámadták őt valamilyen tompa tárggyal. Az ügyben az FBI is nyomoz, a határőrt pedig a vizsgálat idejére felfüggesztették. A lány anyja a sajtónak azt nyilatkozta, nem érti, miért lőtték le a lányát, és csak azt szeretné, ha hazaküldenék neki Claudia holttestét." https://index.hu/kulfold/2018/05/27/egyesult_allamok_agyonlott_bevandorlo/
Orange79
2018. május 30. 10:20
Úgy tűnik, hogy az illegális migrációt csak az európaiak torkán szeretnék ledugni valahogy, a világ túlszaporodott szemetének önkényes mozgása sehol máshol nem kívánatos.
yndi
2018. május 30. 09:49
Wishful thinking vagy csak a nép ámítása? A kettőt gyakorlatilag lehetetlen elválasztani ennek a pasinak a zavaros fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!