Nem hajlandó fizetni luxuslakosztályáért Kim Dzsong Un

2018. június 06. 15:41

Komoly fejtörést okoz a diplomatáknak, ha az észak-koreai diktátor nem, akkor ki fog fizetni az éjszakánként 6 000 dollárba kerülő elnöki lakosztályért a Donald Trump-Kim Dzsong Un-csúcs alatt.

2018. június 06. 15:41

Június 12-én kerül sor az észak-koreai diktátor és az amerikai elnök közötti csúcstalálkozóra a Fullerton Hotelben, Szingapúr egyik luxusszállodájában. Ugyanakkor a HVG a Washington Post alapján közölte – furcsa probléma vet árnyékot a találkozóra, miszerint Kim Dzsong Un nem hajlandó fizetni elnöki lakosztályáért. Phenjan hivatalos álláspontja szerint Észak-Korea szegény állam, ezért nem kíván ilyen sokat kiadni a szobáért.

A diktátor lakosztálya éjszakánként 6 000 dollárba kerül, melyhez külön lift tartozik – ez a pártfőtitkár biztonsági embereinek elvárása volt.

Felmerül a kérdés: ha Kim Dzsong Un nem, akkor ki fogja kifizetni a nem éppen filléres lakosztályt. A Washington Post rávilágít: Amerika ha akarná sem tudná állni a számlát, miután Észak-Korea a legsúlyosabb szankciók alatt áll rakétakísérletei miatt, melyek a csúcstalálkozóig egészen biztosan érvényben maradnak. Ráadásul Trump sem léphet ilyet anélkül, hogy gyengének mutatkozna, ahogyan Kim Dzsong Un számára sem lenne elfogadható egy amerikai „segély” elfogadása.

A szingapúri hadügyminiszter azonban már jelezte: magukra vállalnák a számlát, mely amúgy sem nagy összeg az összes biztonsági költség mellett – mivel erre mind Amerika, mind Észak-Korea nagyon kényes, a városállam így is csillagászati összeget fizet a biztonságra. A harmadik, alternatív megoldás a nukleáris fegyverek leszereléséért küzdő nemzetközi szervezet, az ICAN lehetne: a szervezet tavaly elnyerte az 1 millió dolláros díjjal járó Nobel-békedíjat, melyből fedezhetnék a diktátor szállodai számláját.

Egyébként hiába Kim Dzsong Un méregdrága lakosztálya, amerikai kollégája még ebben is túltett rajta: a Shangri-La hotelben található elnöki lakosztály 10 ezer dollárt kóstál naponta, és olyan pletykák is felröppentek, Trump lakosztályán tartják majd a csúcstalálkozót is.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. június 07. 15:01
Igy kell ezt, fizessen aki meghivta :) ha nem tetszik lehet Phenjanban a talalkozo :)
GV0917
2018. június 06. 17:35
Csórikám, van magán vagyonod is!Csak ahhoz más orra fokhagymás...Úgy hívják, hogy a Koreai Népköztársaság Népgazdasága....
GV0917
2018. június 06. 17:35
Csórikám, van magán vagyonod is!Csak ahhoz más orra fokhagymás...Úgy hívják, hogy a Koreai Népköztársaság Népgazdasága....
johnnyrotten
2018. június 06. 16:49
Szólni kell Juhászpetinek, ennyit fél óra alatt összelejmol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!