Nem lett sikeres a Ronaldo-ellenes sztrájk

2018. július 18. 15:51

Csupán öten nem mentek dolgozni az 1700 fős gyárból.

2018. július 18. 15:51

Ahogy azt a Mandiner is megírta, múlt héten a Fiat-Chrysler autógyárnál sztrájkot jelentett be egy kis szakszervezet, hogy tiltakozzon Christiano Ronaldo futballista a Fiat által is támogatott megvásárlása ellen.

Az eseménynek azonban úgy tűnik, nagyobb volt a füstje, mint a lángja: az 1700 fős, dél-olaszországi melfi üzemből hétfőn csupán öten nem vették fel a munkát a Bloomberg beszámolója szerint. Ez azt jelenti, hogy a kétnapos sztrájk első napján a részvétel 0,3 százalékos volt, vagyis a munkabeszüntetés nem lett sikeres. 

Az USB nevű szakszervezet a sztrájkról múlt héten azt írta: „elfogadhatatlan, hogy míg az FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) dolgozói óriási pénzügyi áldozatokat hoznak, a cég több százmillió eurót költ egyetlen játékosra.”

Ronaldo négyéves szerződéséért a Juventust és a Fiatot is irányító milliárdos Agnelli-család 100 millió eurót fizetett, a 12 milliós adminisztratív költségeket nem is számolva.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 18. 17:00
"Nem lett sikeres a Ronaldo-ellenes sztrájk Csupán öten nem mentek dolgozni az 1700 fős gyárból." A munkavállalók féltik az állásukat, és a megélhetésüket, okkal és megalapozottan, ezért nem mernek kiállni a jogaikért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!