Az újszülöttek 60%-a házasságon kívül született tavaly Franciaországban

2018. szeptember 05. 20:36

A franciák tartják a rekordot az Európai Unióban.

2018. szeptember 05. 20:36

Az újszülöttek hatvan százaléka házasságon kívül született tavaly Franciaországban, ami rekordot jelent az Európai Unióban. A 25 év alatt szülő nők esetében nyolcvan százalékos ez az arány –derül ki a francia statisztikai hivatal (INSEE) adataiból, amelyeket szerdán ismertetett a Le Figaro című napilap.

Míg a házasságon kívüli szülést sokáig a társadalmi normákkal ellentétesnek tartottak, és rendkívülinek számított az 1970-es évek végéig (az arány tíz százalék alatt volt), mára teljesen mindennapossá vált – hívta fel a figyelmet az INSEE. Az intézmény szerint a bejegyezett élettársi kapcsolat és az élettársi viszony elterjedésével, valamint miután az emberek egyre idősebb korban házasodnak, 2006 óta többen születnek házasságon kívül, mint házasságban, de az arány tavaly érte el a hatvan százalékot.

A házasságon kívüli születések rekordját Franciaország tartja az Európai Unióban, ahol a 28 tagállamból csak nyolc olyan van, ahol többen születnek házasságon kívül, mint házasságban: Franciaország mellett Szlovénia, Bulgária, Észtország, Svédország, Dánia, Portugália és Hollandia. A sor másik végén Görögország áll, ahol a házasságon kívüli születések aránya kevesebb mint tíz százalék volt 2017-ben, megelőzve Horvátországot és Ciprust. Az általános arány az EU-ban 42,8 százalék, Magyarországon az újszülöttek 46 százaléka született tavaly házasságon kívül. Az INSEE szerint a francia rekord azzal magyarázható, hogy 1972 óta több olyan törvényt is elfogadott a parlament, amely fokozatosan ugyanolyan jogokat biztosított a törvényes és a házasságon kívül született gyerekeknek, s 2009-ben teljesen megszűnt a születés szerint a jog előtti megkülönböztetés.

A jelenség azonban elsősorban a fiatalok körében jellemző: minél idősebbek a párok, annál kevésbé gyakori a házasságon kívüli gyerekvállalás. A 25 év alatt szülő anyák 80 százaléka nem volt férjezett tavaly, a 25 és 39 év közötti nők esetében 57 százalékos volt az arány, a 40 év felett szülő nők esetében pedig 53 százalékos. Franciaországban tavaly 770 ezer szülést regisztráltak, ami 1,8 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. szeptember 07. 10:52
Megnyugtató, hogy egyik se Puhapöcs Arabszeretővelkúrok Macroné.
balbako_
2018. szeptember 06. 18:48
És 90%-a ,migráns....
gacsat
2018. szeptember 06. 15:38
Az hagyján, de 60 %uk néger. A párizsi régióban 75.
thomsen
2018. szeptember 06. 12:14
A modern, nyugati nők a család inflációjának következtében a "patriarchális" "elnyomó" családot kvázi lecserélték szocializmusra. A szociális és egészségügyi, oktatási rendszer kiterjedtségével az utód élet- és boldogulási esélyei ma már sokkal kevésbé függnek az apai gondoskodástól, illetve támogatástól. A nőknek ma már egyre kevésbé kell kompromisszumokra kényszerülniük, ha a biológiai, állati hipergám ösztöneikről van szó, így megengedhetik maguknak, hogy a populáció kis részét kitevő genetikailag domináns, agresszív, alfahím jópasitól szüljék le a fattyot, olyan faszitól, akinek ugyanakkor a spermájára és szexualitására hatalmas igény van a többi nő részéről, ezért egy házasságnak kizárólagos és 1-1 alapú kapcsolatnak kis esélye van (és kis értéke is a nő és az utód szempontjából). Egy önző, erőszakos, szociopata állatól leszülni a gyereket régen nem volt jó ötlet, hiszen a nőknek szükségük volt a férfiak személyes anyagi és egyéb támogatására és a gyerek és a saját jólétük érdekében is. Ma már ez nem így van, sőt, ráadásul az önző, agresszív, de legalábbis hiperdomináns alfa-fatty boldogulási és szaporodási esélyei, életminősége már sokkal jobbak egy szociális-liberális-hipermaterialista társadalomban, nemcsak a szaporodási esélyek, hanem az erőforrások gátlástalan harácsolásának tekintetében is. Miután ki lett szervezve a férfi feladatköre az adókból közösen fenntartott társadalmi rendszerekbe, a nőknek egyre kevesebb kockázat van abban, hogy olyat férfit válasszanak, aki (legalábbis hosszú távon) szinte biztosan lelécel tőlük, mert az összes többi, szexuálisan még mindig vonzó nő is őt akarja, és hatalmas kereslet van arra, hogy másokat is dugjon. Így semmi nem állja útját annak, hogy a női hipergámia és a tenyész-jópasi prémiumhímek promiszkuitása egymásra találhasson a többi adófizető pénzén. Ezért a házasság, meg a család helyettesítése súlyosan és végletesen fokozza az egyenlőtlenségeket a férfiak között, aminek persze a feministák cinikusan, önzően tapsikolnak. Mint ahogy a szocializmussal az a baj, hogy előbb-utóbb elfogy a másik pénze, mert akitől elveszik, annak nem lesz érdeke és motivációja, hogy pénzt, tőkét és értéket termeljen, most ugyanaz menne a nemek mentén. A feminista nők a férfiaktól szednék el a zsozsót szétosztható adó formájában, persze nem azoktól, akik őket dugják (ugyanis már a felvetés is patriarchofasiszta bugyibanturkálás szerintük), azonban a kérdés nem merül fel, hogy tulajdonképpen a fasziknak ez miért is lenne jó üzlet társadalmi szinten, miért is akarnának egy ilyen korrupt szisztémában részt venni, önteni a pénzt és az energiát egy feneketlen vödörbe, a semmiért, ráadásul úgy, hogy cserébe még meg is kapják a pofájukba, hogy mitú és ők alanyi jogon született erőszakolók, mert csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!