Átverés volt a Romániában elásott Picasso-kép sztorija

2018. november 20. 10:01

Két belga rendező performansza volt az akció.

2018. november 20. 10:01

Hétfőn bejárta az internetet a hír, miszerint holland állampolgárok Picasso Harlequin fej című, 2012-ben ellopott alkotását találták meg a romániai Tulcea megyében elásva. Most kiderült: két belga filmrendező performansza volt az akció, nem az eredeti festmény került elő – írja az Index.

A True Copy nevű projektjüket Geert Jan Jansen holland képhamisító ihlette, a két rendező, Bart Baele és Yves Degryse azt írta, az elmúlt hónapokban készítették elő az akciót. A szóban forgó, rendkívül nagy értékű festményt román betörők rabolták el a rotterdami Kunsthalból, Matisse-, Monet- és Gauguin-képekkel együtt. Az elkövetőket elfogták és bíróság elé állították, a festmények azonban mindmáig nem kerültek elő.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. november 20. 22:14
Olyan ez a kép, mintha Fakocka bácsi állt volna modellt józanul.
Peter8811
2018. november 20. 21:44
Gyurcsány irodája meg perforansz volt, kilyukadt a tető.
viewty
2018. november 20. 16:53
Volt már ettől nagyobb művészeti átverés is még '64-ben. Akkor találták ki Pierre Brassau-t, a rejtőzködő tehetséget. Vitték a képeit mint a cukrot, kiállítást rendeztek, elemezték a sznobok naphosszat a zsenialitást... Aztán elég nagyot szólt, amikor kiderült, hogy vicces kedvű újságírók egy majommal taperoltatták össze a vásznat, szóval Pierre mester egy egyszerű ártatlan csimpi volt... :-)
mr.Marcang
2018. november 20. 16:47
Csak remélni tudom, hogy ez a két "progresszív" fasz most ráhozta a szívbajt egy pár retardált sznobra. Vagy azért mert megtalálták ezt a "csodát", vagy azért mert mégsem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!