„Terrorizmushoz kötődő" cselekményként kezelik a manchesteri késelést

2019. január 01. 16:15

A brit rendőrség "terrorizmushoz kötődő" cselekményként kezeli az óév utolsó estéjén történt manchesteri késelést.

2019. január 01. 16:15

„Terrorizmushoz kötődő" cselekményként kezeli a rendőrség az óév utolsó estéjén történt manchesteri késelést, de az indítékot és az incidens körülményeit továbbra is vizsgálják, csakúgy, mint az elkövető elmeállapotát.

A támadás hétfő este, az észak-angliai nagyváros Victoria pályaudvarán történt. Egy férfi a hasán, egy nő az arcán és a hasán, a brit közlekedési rendőrség (BTP) egy rendőre a vállán szenvedett szúrt sérüléseket.

A manchesteri rendőrség keddi tájékoztatása szerint a sérült rendőr már távozhatott a kórházból, a másik két sérültet súlyos, de nem életveszélyes állapotban kezelik.

Russ Jackson, a manchesteri rendőrség főparancsnok-helyettese keddi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a nyomozást a területileg illetékes terrorelhárító szolgálat vezeti, és „terrorizmushoz kötődő incidensként" vizsgálja az esetet, de továbbra is nyitott kérdésként kezeli az elkövető indítékait. A BBC úgy tudja, hogy az őrizetbe vett gyanúsított egy 25 éves férfi.

Jackson a tájékoztatón ugyanakkor elmondta: a rendőrség egyelőre azt is vizsgálja, hogy brit állampolgárról van-e szó.

Szemtanúk a brit médiának elmondták: a késelő azt kiáltotta, hogy Allahu akbar (Allah a leghatalmasabb).

A manchesteri rendőrség főparancsnok-helyettese keddi tájékoztatóján csak utalásszerűen szólt „a médiában széles körben terjedő" értesülésekről azzal kapcsolatban, hogy a gyanúsított „állítólag" milyen kijelentéseket tett, de hozzátette: ez az oka annak, hogy a rendőrség terrorizmushoz kötődő cselekmény ügyében folyó vizsgálattá nyilvánította a nyomozást.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval és paprikaspray-vel terítették le, és két kést találtak nála. Keddi tájékoztatóján Russ Jackson elmondta: a támadás elkövetésének „eszelős" módja miatt a vizsgálat kiterjed az őrizetbe vett férfi elmeállapotára is. A főparancsnok-helyettes hozzátette: nincs olyan információ, amely arra vallana, hogy a gyanúsítottnak társai is lettek volna.

 A hétfő esti incidens után a manchesteri pályaudvart egy időre lezárták, de kedden zavartalan volt a forgalom.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2019. október 11. 22:01
Ennyi elmebeteget hogy lehetett beengedni Európába..
balbako_
2019. január 02. 07:21
Nyilván azért tette, mert kevés migránst fogadnak be Európába!
luisbathhelena
2019. január 01. 17:46
Késett a vonat. Afganisztánban ez nem megszokott. (3 rövid vonal van csak, északon. Az afgánok a majd 100 éve épített brit vasútat a leigázásuk eszközeként tekintik, ezért utálják) Más magyarázat nincs :-)
Móna
2019. január 01. 17:21
Talán nehéz gyermekkora volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!