Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Merkel: A Notre-Dame a közös európai örökség része

2019. április 16. 17:33

A kancellár közölte, hogy az egész ország együtt érez a franciákkal.

2019. április 16. 17:33

A Notre-Dame nemcsak a kereszténység franciaországi jelképe, hanem a közös európai örökség része is, és Németország kész részt venni helyreállításában – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben a párizsi katolikus székesegyházban előző nap történt tűzesetről.

A kancellár nyilatkozatában kiemelte, hogy Németországban mindenkit „mélyen megrázott” a „drámai tűzvész ebben a csodálatos templomban, Párizs szívében”, és az egész ország együtt érez a franciákkal.

Mint mondta, hazája készen áll „a német szakértelmet, a német tapasztalatokat” a Notre-Dame helyreállításának szolgálatába állítani.

Ismertette, hogy hétfő este és kedd délelőtt is beszélt telefonon Emmanuel Macron francia államfővel, és a szövetségi kormány kulturális államminisztere a tartományi kormányok kulturális minisztereivel megkezdi az egyeztetéseket a templom helyreállításához nyújtandó támogatásról.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2019. április 17. 15:12
Merkel, tönkre tetted Európát! Takarodj el.
Newman
2019. április 17. 00:18
Csak azt árulja el Elnökasszony, KIKNEK az elképzelései alapján jut, ilyen megállapításokra!!!!?
Világpanoráma
2019. április 16. 21:26
A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal 820 kiskorú adatát tárolja: https://vilagpanorama.hu/2019/04/16/a-szovetsegi-alkotmanyvedelmi-hivatal-820-kiskoru-adatat-tarolja/
zakar zoltán béla
2019. április 16. 20:28
Neked ehhez semmi közöd! Hányinger!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!