Amerikába ment az embernek számító orángután

2019. szeptember 28. 15:53

Sandra öt éve embernek számít a jog szerint.

2019. szeptember 28. 15:53

A főemlős 20 évig volt egy argentin állatkert lakója volt, most pedig egy amerikai állatmenhelybe érkezik, miután ugyanolyan jogokat kapott egy bíróságtól, mint amilyenek az embereknek vannak – számolt be a BBC szombaton.

Igaz, erre öt évet kellett várni, ugyanis még 2014-ben nyerte meg azt a pert, aminek során ő lett az első nem-humán élőlány, aki az emberekével megegyező szabadságjogokat kapott. A hivatalos ügyek és az állatkert bezárása azonban mindazonáltal idáig késleltette az elutazását.

A bíróság a per során – amely a jogtörténelemben mérföldkőnek számított – úgy találta, hogy a főemlőst 1995-től „illegálisan” tartották Buenos Airesben. Sandra – aki még egy NDK-s állatkertben született a nyolcvanas évek közepén – pénteken érkezett az Egyesült Államokba, azonban – igen jogsértő módon – teszteket fognak még végrehajtani, mielőtt floridai otthonába érkezik.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2019. szeptember 29. 21:19
Adót fizet-e?
Akitlosz
2019. szeptember 29. 18:00
Ennél azért részletesebben is kifejthették volna sztorit, mert így nem kerek. Amerikai bíróságnak nincsen hatásköre Argentína felett.
Csomorkany
2019. szeptember 29. 12:04
Mi ez az idiótaság? És akkor az állatkerti gondozókat letartóztatták emberrablás miatt? Amúgy az orángutánok tényleg rendkívül okosak. Egy értelmi sérült csoporttal néztük Bécsben az orángutánt, persze hátulról, mert egy török csoport elénk tolakodott. Az orángután a karját rázta, mintha az öklét rázná, meg a szája elé is tette a kezét. A törökök ujjongtak, hogy milyen aranyos. A mi csoportunk egyik kísérője egyszerre csak odaszólt nekem. "Te, ez az orángután jelel. Azt magyarázza a törököknek, hogy enni kér, és dobják be neki a kaját a kerítés fölött!"
Tehetős Totó
2019. szeptember 29. 11:54
Na bumm! Obama apukája is Ámerikába ment. Igaz ő nem orángután volt...talán hegyi godzilla, talán lapályi csimpi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!