Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Túlélték ketten a pakisztáni repülőgép-katasztrófát

2020. május 23. 08:50

Pénteken még három túlélőről számoltak be, mivel egy sérült helyi lakost is az utasokhoz számoltak.

2020. május 23. 08:50

Szindh tartomány egészségügyi minisztériumának egyik szóvivője, Míran Juszaf tájékoztatott minderről szombaton. A pakisztáni légitársaság A320 típusú, Lahorból Karacsiba tartó járatán 91 utas és a nyolcfős legénység tartózkodott. A két túlélő Zaffar Maszúd bankigazgató és Halíd Serdíl vállalatvezető. A mentési munkák tovább zajlanak a karacsi repülőtér közelében, a halottak azonosítása folyamatban van. A pilóta röviddel az ütközés előtt technikai problémákról számolt be az irányítótoronynak. A baleset pontos oka egyelőre tisztázatlan, de a rádióüzenet alapján hajtómű-leállásra gyanakodnak. Szemtanúk beszámolója szerint a repülőgép több kört leírt a levegőben, mielőtt lezuhant. A gép szinte letarolta a közeli lakónegyedet, 25 ház vált lakhatatlanná. A helyiek közül legalább 17-en sérültek meg, őket egy közeli kórházba szállították.

A gép jó állapotban volt, átlátható nyomozást ígérnek

Arsad Malik, a pakisztáni légitársaság (PIA) vezetője elmondta, hogy az utasszállító repülésre alkalmas állapotban volt, minden kötelező ellenőrzést végrehajtottak rajta, és a legénységet kiképezték a vészhelyzetek kezelésére. Malik független és transzparens nyomozást ígért. A repülésügyi minisztérium négytagú bizottságot küldött a helyszínre a baleset okát kivizsgálandó. Az Airbus közölte, hogy segítséget nyújt a nyomozásban. Pakisztán március közepén, a koronavírus-járvány terjedését lassítandó leállította a légi forgalmat. A belföldi járatokat ezen a héten, nem sokkal a ramadán böjti hónap végét jelző többnapos ünnep előtt indította újra, egyebek között azért, hogy az egymástól sokszor messze élő családtagok ezekben a napokban együtt lehessenek.

Nemzetközi járatokat a hónap végéig nem indítanak. Az országban több súlyos repülőgép-szerencsétlenség történt az elmúlt években. 2016-ban a pakisztáni légitársaság egyik gépe lezuhant, a balesetben ötvenen vesztették életüket. 2012-ben egy kis magán légitársaság Karacsiból Iszlámábádba tartó gépe csapódott a földbe 127 ember halálát okozva. 2010-ben egy Airbus zuhant le Iszlámábád közelében, a gép 152 utasa meghalt a szerencsétlenségben.

(MTI)

(kép forrása: ma7.sk)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2020. május 23. 17:56
kész csoda...
Drazsé
2020. május 23. 09:55
Egy újabb oroszországi kórházban történt tűzeset péntek este, orosz hírügynökségek információi szerint három beteg meghalt, és hárman megsérültek. Az eset a tatárföldi Zelenodolszk városának kórházában történt. Az érgyógyászati osztály egyik kórterme kapott lángra, feltehetően egy orvosi berendezés okozta a tüzet. Nyolcvannyolc embert menekítettek ki a kétszintes épületből. A tatárföldi egészségügyi minisztérium hangsúlyozta közleményében, hogy a kórteremben nem voltak lélegeztetőgépek. Az eset előzménye, hogy a múlt kedden meghalt öt, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg egy szentpétervári kórház intenzív osztályán keletkezett tűzben. A tragédiát egy lélegeztetőgépben keletkezett rövidzárlat okozhatta. Három nappal korábban pedig a moszkvai Szpaszokuckij-kórház intenzív osztályán volt tűz, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak, és ott is egy lélegeztetőgép gyulladt ki, egy ember halálát okozva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!