Szakértő: nem jutnak egészségügyi ellátáshoz a szegények Latin-Amerikában

2020. június 23. 08:58

Nincs társadalombiztosításuk, fizetni pedig nem tudnak az ellátásért.

2020. június 23. 08:58

A Budapesti Corvinus Egyetem habilitált docense közölte mindezt kedden az M1 aktuális csatornán. Nagy Sándor Gyula azt mondta, hogy például Brazíliában az egészségügy jelentős részben privát kézben van, csak a gazdagoknak megfizethető, a legszegényebbek társadalombiztosítás és pénz hiányában már csak későn kerülnek be a sürgősségi ellátórendszerbe. A koronavírus-járvány latin-amerikai adataival kapcsolatban arról beszélt, hogy Latin-Amerikában a járvány kezelésében nincs lehetőség olyan intézkedésekre, mint az otthoni munkavégzés vagy a távoktatás.

Brazíliában például a lakosság 40 százaléka mélyszegénységben vagy annak küszöbén él, a legtöbb embernek pedig bejelentett munkahely helyett informális állása van, vagyis az utcán árulja például a kertjében nőtt narancsot – magyarázta. Hozzátette: az Amazonas térségében, különösen a bennszülött indiánoknál sokkal magasabb a fertőzési és a halálozási arány, mivel az elszigeteltség miatt kisebb a szervezetük ellenálló képessége.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. június 23. 11:59
Ezek szerint mi is szegények vagyunk.
szavaztam
2020. június 23. 10:16
egyszerüen nincs akkora kapacitás... de ettől eltekintve jó az élet braziliában feltéve ha dolgozól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!