Nyolcvanöt beteg menekült gyermeket fogad be a görög szigetekről Németország

2020. július 30. 12:48

A kiskorúak áthelyezését korábban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

2020. július 30. 12:48

„Németország befogad 85 beteg menekült gyermeket és kilencven hozzátartozót a görög szigetekről” – közölte az athéni bevándorlási miniszter helyettese, Jorgosz Kumucakosz csütörtökön. A csoport csütörtökön utazik Athénból a németországi Kasselbe. Kumucakosz hangsúlyozta, hogy távozásuk hozzájárul a zsúfoltság csökkentéséhez a szigetek fogadóközpontjaiban. Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz táborai fogadóképességük többszörösének kénytelenek menedéket nyújtani.

A kiskorúak áthelyezését korábban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A tervek szerint a közeljövőben 1600 gyermeket helyeznek át több európai uniós országba, valamint Svájcba. Németország, Svájc, Finnország és Portugália eddig több mint kétszáz kiskorút fogadott be. Az Európai Unió felé tartó migránsok jelentős része Görögországban lép be az unió területére. A görög szigeteken tartózkodók többsége a török partokról kiindulva vágott neki az Égei-tengernek.

A görög bevándorlási minisztérium aláhúzta: a hatóságok mindent megtesznek a szigetek tehermentesítéséért, és igyekeznek minél több embert áthelyezni Görögország szárazföldi részére. Az elmúlt időszakban politikusok és aktivisták is szót emeltek a túlzsúfolt táborok kiürítéséért, ahol borzalmas higiéniai körülmények uralkodnak.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. július 30. 17:28
30 éves menekült gyerekek. Mellékesen ezek mellett besétálhat olyan napi párszáz.
C.Dömötör
2020. július 30. 15:07
A legutóbbi hontalan ,,árvák", 18 ,,gyerek", 18, és 25 év között volt. A legnagyobb bánatukra egy reptéri alkalmazott egy fotót tett közzé a világhálón. Nike cipők, iPhone telefonok, a ruhák és a napszemüvegek az utolsó divat szerint. Tényleg összeszorult az ember szíve. Szegények! Az igazság az, hogy most már nem is titkolt a szándék, hogy a lakosságot kicseréljék, és felhígítsák erre az agyatlan és brutális csőcselékre. Minden alkalmat megragadnak. Itt ez a jordániai képviselő, kerek-perec kijelenti, hogy az arabok nem a munkára születtek, hanem uralkodásra. https://twitter.com/SeyranAtes/status/1285498811113144322 Érdemes gondolatban végigmenni azon, hogy mit értek el a kőolaj nélkül. Nem sokat, de ilyen pofátlanok. S utálják a fehéreket, kimondhatatlanul. De a négereket, és minden ázsiait is, a legnagyobb rasszisták a földön.
luzitanxaver
2020. július 30. 15:03
És persze azt gondolják, hogy mindez az internet korában nem terjed el azonnal az összes releváns bugyorban, friss reklámanyagot szolgáltatva az embercsempészek aljas bizniszének. "Akit az istenek el akarnak veszejteni, előbb az eszét veszik el."
balbako_
2020. július 30. 14:21
Aztán jön a családegyesítés 16 egészséges testvérkével, 3-4 mamával és a papával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!