Betiltják a Facebookot a Salamon-szigeteken

2020. november 23. 18:03

A döntéssel az online zaklatást és a cyberbullyingot kívánja visszaszorítani a kormány.

2020. november 23. 18:03
null

Múlt héten jelentette be a Salamon-szigeteki kormány, hogy ideiglenesen betiltja területén a Facebookot. A kommunikációs szakemberek várhatóan a héten fognak találkozni az internetszolgáltatók képviselőivel, hogy megbeszéljék a tiltás technikai részleteit. Manasseh Sogavare miniszterelnök szerint a tilalom a „nemzeti egység” fennmaradását segíti elő.

A döntést az ellenzék kritikával illette, mivel az ország lakosságának hetven százaléka 30 éven aluli. Előkerültek olyan ellenvélemények is, melyek szerint a kormány csak azért tiltaná be a Facebook használatát, mert néhány hete a közösségi oldalon szivárogtak ki és terjedtek el olyan dokumentumok, melyekből bizonyos, hogy a koronavírus elleni védekezésre szánt pénzeket elköltötték.

A Facebook közölte, hogy felveszi a kapcsolatot a helyi tisztviselőkkel a döntés miatt, ugyanakkor hozzátették, hogy ez a lépés „több ezer olyan ember életére lesz hatással a Salamon-szigeteken, akik használják szolgáltatásunkat.”

Címlapképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. november 24. 15:34
Hát, aki a facebookon akar hírnevet építeni ...
ittésmost
2020. november 24. 14:04
El vannak maradva, Pápua Új-Guineában már rég betiltották.
rókabácsi
2020. november 24. 12:18
nem oroszországben? mekkora malőr!
Robur
2020. november 23. 22:42
Ilona már elindította a műholdas net szolgáltatását. Nem sokára senki sem fog belepofázni, hogy mit nézek a neten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!