A WHO és az olasz egészségügyi minisztérium eltitkolhatta a járványkezelés hibáit

2020. december 11. 17:45

A Guardian riportja szerint közösen tüntethettek el egy jelentést.

2020. december 11. 17:45

A Guardian oknyomozó riportja szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összejátszott az olasz egészségügyi minisztériummal, hogy eltüntessenek egy olyan jelentést májusban, ami rámutatott az olasz járványkezelés hibáira – írta meg a Telex.

Hozzátették: tavasszal jelentést készített a WHO kutatója, Francesco Zambon tíz kollégájával együtt az olasz járványkezelésről, amit május 13-án tettek közzé. A 102 oldalas jelentést – melyből többek között kiderült, hogy az olasz egészségügy járványügyi tervezete 2006 óta nem frissült, valamint hogy a korházak első reakcióját az „improvizált, kaotikus és kreatív” szavakkal lehetne jellemezni – 24 órán belül eltávolították, írta meg a portál a Guardianra hivatkozva.

A Guardian szerint a jelentés eltávolítása Ranieri Guerra kérésére történt, aki magas pozícióban van a WHO-nál, ezzel párhuzamosan pedig az olasz kormány Covid-19-akciócsoportjának tagja. Ráadásul 2014 és 2017 között a járványmegelőzésért volt felelős az olasz egészségügyi minisztériumban, így neki kellett volna frissítenie hazája járványügyi tervezetét a WHO által kidolgozott irányelvek alapján. Megírták: Észak-Olaszországban jelenleg vizsgálat folyik a koronavírus áldozatainak indokolatlanul magas száma miatt. Év eleje óta már több mint 60 ezren vesztették életüket a vírus következtében az országban, ami a legmagasabb érték Európában – közölte a Telex.

(Telex)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2020. december 14. 15:46
A kórházakban is dolgoznak emberek, normálisak, tisztességesek, nem kormánypropagandisták (akkor sem, ha amúgy Fideszre szavaznak, vagy akkor sem, ha másra), és a fals adatok rögtön kiderülnének. Úgyhogy, az az igazság, hogy a dolog régóta fordítva van. Valami oka van, de legalábbis erős gyanút kelt, hogy miért áll ellen ennyire a hivatal-hatalom-hatóság, hogy közreadja. Inkább arrafelé keresgélj, és ne olyan gondolatkísérletekkel foglalkozz, hogy de ha ezt megtudnák, akkor mást kérnének, és ha azt megtudnák, akkor megint mást kérnének. Nincs kizárva. Jól teszik. Az a dolguk.
aleb19
2020. december 11. 19:33
60 ezren vesztették életüket a vírus következtében az országban, ami a legmagasabb érték Európában --- lehet a ragyaspinteres fakabatos jarvany felre kezeles be is erheti, hiszen most drnyunyoka egykori teheneszeti uzemorvos 30%-t is ver az olasz adatokra https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
Bazooka454
2020. december 11. 19:03
Tőlem azt is titkolhatod a kormánnyoddal közösen, hogy együtt voltál e Szájjeral, de ezek a Magyaroknak közerdekü adatok. Amíg amit jeleztem az minden magyar embernek fontos , de az általad felvetett kajacsata csak a hírtv lelekes olvasóinak lételeme.
fatman
2020. december 11. 18:09
sztem Conte mondjon le, és legyenek választások...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!