Túl sok volt a női vezető Párizsban: bírság lett belőle

2020. december 16. 07:20

Párizs városát 90 000 euróra büntették a nemek közötti egyenlőség törvényének megsértése miatt, mivel túl sok nőt neveztek ki vezető beosztásba.

2020. december 16. 07:20
null

A párizsi városházára 90 000 euró bírságot szabtak ki, mert túl sok nőt neveztek ki vezető beosztásba. A döntést Anne Hidalgo, a város polgármestere „abszurdnak” nevezte. A bírságot az ország közszolgálati minisztériuma osztotta ki az úgynevezett „Sauvadet-törvény” megsértése miatt. A 2013-ban hatályba lépett jogszabály egyik célja annak biztosítása volt, hogy a közszolgálatban több nő kerüljön vezető beosztásba. A törvény alapján a vezetőnek kinevezett személyek legfeljebb 60 százaléka lehet azonos nemű.

 

 

Még 2018-ban 11 nőt neveztek ki vezető beosztásba a párizsi városházán, ami szemben az öt férfival, a kinevezettek 69 százalékát jelenti.

„Ez a bírság nyilvánvalóan abszurd. Sőt, igazságtalan, felelőtlen és veszélyes” – mondta hétfőn a közgyűlés előtt Hidalgo, aki 2014 óta áll a francia főváros élén.

„Határozottan és erőteljesen kell támogatnunk a nőket, mert Franciaországban továbbra is nagyon nagy a különbség. Tehát igen, annak érdekében, hogy egy napon elérjük az egyenlőséget, fel kell gyorsítani a tempót és biztosítani kell, hogy több nőt jelöljünk, mint a férft” – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy személyesen viszi el a csekket a minisztériumba, női helyettesei és vezető munkatársai társaságában. Amélie de Montchalin közszolgálati miniszter a Twitteren hangsúlyozta, hogy a kormány 2019-ben hatályon kívül helyezte a Sauvadet-törvény ezen különös rendelkezését.

 

 

„A nők ügye többet megérdemel” – írta Twitteren. „Azt akarom, hogy a Párizs által a 2018-as év miatt befizetett bírság konkrét intézkedéseket finanszírozzon a közszolgálatban lévő nők támogatása érdekében” – mondta.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. december 16. 22:12
"... a város polgármestere abszurdnak nevezte. Muhahahahahaha !!! Hát persze, hogy az, de nem a büntetés ! Az már csak hab a tortán. Az abszurditás - tudod hol kezdődik ? Itt: "... a vezetőnek kinevezett személyek legfeljebb 60 százaléka lehet azonos nemű." Ilyen az - liberárjácskáim - amikor a fagyi visszanyal !!! (Azt kapjátok, amit érdemeltek !!!)
fatman
2020. december 16. 19:01
numerus clausus!!!
Dénia
2020. december 16. 18:04
Na. Ez kell?
Robur
2020. december 16. 16:16
Na ezért baromság a kvóta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!