Hatásos a Sinopharm és a Sinovac védőoltása az Egészségügyi Világszervezet szerint

2021. március 31. 14:00

A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE) reményét fejezte ki, hogy április végére elkészülnek a két védőoltással kapcsolatos ajánlások.

2021. március 31. 14:00
null

A Sinopharm és a Sinovac kínai gyógyszergyárak benyújtották a Covid-19 elleni védőoltásuk hatásosságáról tanúskodó adatokat, amelyek megfelelhetnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által követelt kritériumoknak – közölte szerdán a WHO tanácsadó testületének elnöke.

A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE) reményét fejezte ki, hogy április végére elkészülnek a két védőoltással kapcsolatos ajánlások – jelentette be sajtótájékoztatóján Alejandro Cravioto. A vakcina gyártóinak előzetesen kérniük kell a szérumok felvételét a szakosított egészségügyi ENSZ-szervezet sürgősségi alkalmazásra javasolt védőoltásainak a listájára.

(MTI)

Fotó: A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináit készítik elő háziorvosoknak Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán 2021. március 30-án.MTI/Ujvári Sándor

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. április 06. 16:27
Jól tette Kína, hogy egyből a magasabb szintet célozta meg. Így aztán még a DK-s köcsögök is meg lesznek szopatva.
Nagyhuba1
2021. március 31. 18:13
Azt gondolom értelmes ember el tudja dönteni beoltatja e magát vagy sem. Aki nem oltatja magát vagy az oltások ellen beszél vállalja annak következményeit.(esetleges megbetegedés,halál...stb.) Sajnos a DK csak ellene beszél semminek nem vállalja a következményeit.Jelen hírek szerint engedélyezni fogja az unió a kínai és az orosz vakcinát is. Akkor majd a Dk sajtóközleménybe fogja követelni, hogy a kormány mondjon le mert ők már régen javasolták sokkal több keleti vakcina beszerzését. Ilyen a Dk-s képlet.(Kun Béla,Rákosi Mátyás,Apró Antal...... büszkén néznek fel utódaikra a pokolból)
oskar
2021. március 31. 18:06
Biztos az nem fogja aláírni a petíciót aki elfogadta a Sinopharm vakcinát. Mivel nem kötelező elfogadni, aki aláírta, az egy nagyon rosszindulatú gonosz irígy rossz ember!
fogas paduc
2021. március 31. 16:56
Na tessék! Most írhatják át a narratívát a " bal-lib" oldalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!