Kétéves, de már 146 az IQ-ja

2021. június 01. 08:54

Az amerikai átlag 98 körüli.

2021. június 01. 08:54
null

A Mensa a világ legmagasabb intelligenciájú embereit összefogó egyesület neve, ahova a kétéves, Los Angeles-i Kashe Quest bebocsátást nyert: ő lett az amerikai Mensa legfiatalabb tagja. Hozzátették: az egyesület által elfogadott teszt szerint Quest IQ-ja 146, miközben az amerikai átlag 98 körüli.

Mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról

Hangsúlyozták: a kislány szüleinek már nagyon korán feltűnt, hogy a gyereküknek szokatlanul jó a memóriája, és nagyon élvezi a tanulást. 17-18 hónaposan már ismerte az ábécé összes betűjét, el tud számolni százig, elsajátított több mint ötven jelnyelvi jelet, mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról és az elhelyezkedéséről, és épp spanyolul tanul, írja a Telex.

Az édesanyja szerint Kashe a tehetsége ellenére sok mindenben tipikus kétéves, és kifejezetten figyelnek is arra, írják, hogy legyen rendes gyerekkora, semmit nem akarnak ráerőltetni. Az amerikai Mensának egyébként több mint 50 ezer tagja van, a legfiatalabb a kétéves Quest, a legidősebb pedig 102 éves.

Kép forrása: Youtube/Fox 11 Los Angeles

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. június 01. 16:21
Segítség ahhoz, hogy hol mi az országos IQ: https://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/
mdave88
2021. június 01. 15:56
Átlagon felüli értelmi képességekkel megáldott gyerek, attention whore szülőkkel, akiknek a politikai nézetei tökéletesen megfelelnek a mainstream médiának = hatalmas hírérték (szerintük)
bölcsbagoly
2021. június 01. 12:56
Almát a körtével hasonlítgatnak! A memorizálási képesség egy veleszületett jelleg, mindenkiben másképpen működik. Az IQ meg feladatmegoldó képesség, ráadásul idő korlátokon belül (idősebbeknél növelik a megoldási időt!). Sem a kivételes memória, sem a hasonló feladatmegoldási teljesítmény önmagában nem jelent sokat, hacsak nem feltétele bizonyos szakmák művelésének (pl. a repülésírányitónak igen gyorsan kell tudnia döntenie, de még számos területen is fontos ez). Ismert olyan memorizáló képesség mint pl. egy NY-i rabé, aki a börtönben kivülről megtanulta a város telefonkönyvét! Vagy olyanok, akik fényképezőgépszerűen egész oldalakat képesek egyszerre memorizálni. (Jómagam is gyorsolvasó vagyok, tehát egyszere fogok fel mondatokat s sorokat s nemcsak szavakat). DE kreativitás nélkül, ezek a tulajdonságok nem teszik önmagukban zsenivé az embert!
kikicsoda
2021. június 01. 12:52
A lényeg nem az hogy egy embernek milyen eszközei vannak, hanem az hogy a meglévő eszközeit miként használja, és mennyire használja őket jól (önzetlenül) vagy rosszul (önzőn).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!