Felfegyverzett rendőrökkel kell védeni az élelmiszer-szállítmányokat Dél-Afrikában

2021. július 16. 16:31

Az elnök leszögezte, hogy nem fogja engedni az anarchiát.

2021. július 16. 16:31

Úgy tűnik, annyira elszabadult a pokol a Dél-afrikai Köztársaságban, hogy felfegyverzett rendőrökkel kell védeni az élelmiszert és egyéb áruszállítmányokat, mert félő, hogy azok nem jutnak el a szupermarketekig. A fegyveres rendőri védelemre a széles körben terjedő fosztogatási és erőszakhullámot követően lett szükség – írta megBBC News nyomán a 24.hu.

Az egyik tartományi elöljáró azt közölte, hogy eddig körülbelül egymilliárd dollár értékű készletet loptak el KwaZulu-Natal tartományban, ami több mint 304 milliárd forintot jelent. Emellett kifosztottak nagyjából nyolcszáz kiskereskedelmi egységet is. 

A történésekről – amelyek hátterét e cikkünkben  mutattuk be részletesen – megszólalt az elnök is. Cyril Ramaphosa kijelentette, hogy kormánya nem fogja engedni az anarchiát, utalva arra, hogy az elszabaduló erőszak szerinte szándékos provokáció eredménye.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. július 16. 20:12
32 % hivatalos munkanelkzliseg mellett a nagyszámú indiai VENDEGMUNKAST támadják a feketék...
Karbantartó9
2021. július 16. 19:47
Miért kellene védeni?!?! Így akarnak élni, hát hajrá! Csak ide ne hozzák ezt a módit! Nem véletlenül nem akarunk más(!) kultúrát befogadni.
Trüpéma
2021. július 16. 18:16
Nagyon szomorú hírek! Az ott élő feketék nagy része is lehangolt lehet, mert ez mindenképpen a legalja szint erkölcsileg.
Amondó
2021. július 16. 18:09
Folyt. köv.: https://mandiner.hu/cikk/20210609_tizesikreket_szult_egy_no_del_afrikaban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!