Kövér László lélegeztetőgépeket adott át a csíkszeredai kórháznak

2021. október 08. 20:37

Romániában riasztó ütemben terjed a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

2021. október 08. 20:37
null

Öt szállítható lélegeztető gépet adott át pénteken Csíkszeredában a Hargita megyei sürgősségi kórháznak Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A csíkszeredai csángó kollégium avatója keretében Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke számolt be arról, hogy a Hargita megyei tisztifőorvos, Tar Gyöngyi kérésére fordult Kövér László házelnökhöz, így a magyar kormány öt olyan lélegeztető gépet küldött Csíkszeredába, amelyek a betegek szállításakor is használhatók.    

Kövér László hangsúlyozta: azt szeretné, ha a székelyek beoltatnák magukat, „hogy ne kelljen Székelyföldre több lélegeztető gépet hozni”. Kijelentette: a vírus nem játék. Megjegyezte: az oltásban is van kockázat de ez matematikailag nem kimutatható ahhoz a kockázathoz képest, amit azok vállalnak, akik nem oltatják be magukat.    

Konrád Judit, a Hargita megyei sürgősségi kórház igazgatója elmondta, az átadó ünnepség alatt is hívták egy másik kórháztól, hogy van-e szabad lélegeztetőgépük. Hozzátette:

míg korábban az üres ágyat, most a légeztetőgépet keresik a kórházak.    

„Amikor a legnehezebb helyzetben vagyunk, akkor érkezik mindig a magyar kormánytól a segítség. (.) A magunk módján viszonozni fogjuk” – jelentette ki a kórházigazgató. Romániában riasztó ütemben terjed a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Az országban szinte naponta megdőlnek a jegyzett napi fertőzések, a járványnak tulajdonított napi halálesetek csúcsértékei. A kórokozó megjelenése óta még soha nem voltak annyian kórházban és nem szorultak intenzív terápiás ellátásra, mint jelenleg.

Az országban nincs már elegendő kórházi kapacitás a súlyos esetek ellátására, a túlzsúfolt kórházak betegfelvételi osztályain és az épület előtt sorban álló mentőautókban további súlyos állapotban lévő fertőzöttek várnak arra, hogy kórházi ágyhoz jussanak. A hírtelevíziók beszámolói szerint a romániai járványhelyzet súlyosabb, mint amilyen az olaszországi Lombardia tartományban volt a járvány első hullámakor.

(MTI)

Fotó: MTI/Veres Nándor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. október 09. 13:28
Magyarország szolidaris az népekkel! Az EU szelektal,diszkriminal Európa népei között! Mocskospofajuak! Hajrá magyarok!
Isten jobb keze
2021. október 09. 09:50
Nem lehetne inkább Dagi Lacit át adni egy börtön őrnek?? Xdxd
files32
2021. október 09. 09:02
Jó szarul IS nézel ki büdös komcsi.
neociprióta
2021. október 09. 06:26
fel kell ajánlani az erdélyieknek a magyar tartós letelepedési engedélyt amennyiben vállalják a félévenkénti orbanista vakcinációt és a román nyugdijat....na és persze,hogy orbánra szavaznak majd...LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!