Stabil állapotban van a pályán szívrohamot kapott válogatott futballista

2022. január 10. 10:18

A 16-szoros Mali válogatott védő Ousmane Coulibaly, az al-Rajjan elleni találkozó első félidejében esett össze a pálya gyepén.

2022. január 10. 10:18
null

Az al-Vakrában játszó 32 éves védő az al-Rajjan elleni találkozó első félidejének végéhez közeledve esett össze az al-Garafa Stadion gyepén, az orvosi stáb és a mentősök pedig a pályán ellátták, majd kórházba szállították. Coulibaly felesége hétfőn az Instagramon közölte, hogy férje „lassan, de biztosan” visszanyeri az eszméletét, és jelenleg stabil állapotban fekszik a klinikán.

A párizsi születésű labdarúgó 2013-ban bronzérmet nyert az Afrika Kupán a mali válogatottal. Játszott Franciaországban és Görögországban, az al-Vakrához pedig 2019-ben szerződött. A szombati mérkőzést az eset miatt félbeszakították, és hétfőn fejezik be.

Tavaly júniusban a dán válogatott Christian Eriksennel történt hasonló a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A 29 éves középpályás a Finnország elleni koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a pályán, de csapattársai, valamint az orvosi stáb gyors és hatékony közbelépésének köszönhetően meg tudták menteni az életét. Eriksen azóta szívritmusszabályozót kapott, emiatt az olasz bajnoki címvédő Internazionalénál megszűnt a szerződése, de folytatni akarja pályafutását, és most klubot keres magának.

 

 

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2022. január 10. 16:28
Egyszer és mindenkorra: nem lehetne befejezni a hülyeségek terjesztését? ÁRTANI lehet vele másoknak. BŰN!
Rugo
2022. január 10. 14:57
mRNS vakcina után előfordulhat ilyesmi.
pot_ember
2022. január 10. 12:43
Hallott valaki olyan esetről amikor egy focista a dopping vizsgálaton megbukott? Jó cuccot szednek, nehéz megbukni, csak hát egyre többen nem bírják.
zara
2022. január 10. 11:44
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712 We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination. 'Stabil állapotban van' = hamarosan bejelenti h visszavonul mint kun aguero stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!