Feltörték az ukrán kormány több weboldalát is

2022. január 14. 08:14

Nem működik a kormány, a külügy, az egészségügy és a katasztrófavédelem oldala sem.

2022. január 14. 08:14
null

Ismeretlenek péntekre virradó éjjel meghackelték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az oktatási minisztérium közölte, hogy hivatalos honlapja ideiglenesen nem működik. Arra kértek mindenkit, hogy az oldal újraindulásáig más, alternatív forrásokból tájékozódjanak, azaz a tárca közösségi oldalairól. Hozzáfűzték, hogy jelenleg folyamatban van az üzemzavar elhárítása, és a kiberrendőrség is már „dolgozik”.

A hírportál értesülései szerint támadás érte az oktatási tárcáén kívül a kormány, a külügyminisztérium, az energetikai, a sport- és az agrárminisztérium, valamint az állami katasztrófavédelem honlapját. A Covid-igazolásokat is tartalmazó Gyija elnevezésű internetes portál sem elérhető, ugyanakkor a hozzá tartozó alkalmazás működik. A külügyminisztérium honlapján ukrán, orosz és lengyel nyelven a következő üzenet olvasható: „Ukrán! Minden személyes adatod kikerült a nyilvános hálózatra. A számítógépen lévő összes adat megsemmisült, lehetetlen helyreállítani. Minden információ nyilvánossá vált rólad, félj, és számíts a legrosszabbra. Ezt a múltadért, a jelenedért és a jövődért kapod. Volhíniáért, az OUN-ért (Ukrán Nacionalisták Szervezte), az UPA-ért (Ukrán Felkelő Hadsereg), Galíciáért, Polisszjáért és a történelmi területekért”.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. január 15. 09:42
Jo a figura a kepen. Sugarzik arcarol az ertelem.
Laudaricus
2022. január 14. 22:22
"meghackelték" Miért nem lehet rendesen, magyarul leírni: meghekkelték.
Karbantartó9
2022. január 14. 18:25
A néger hackerek? Gondolom a harwardra jártak?
Szittya66
2022. január 14. 17:19
Ez a képen szereplő fekete fiú maximum egy Zsigulit tud feltörni, esetleg egy diót!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!