Cenzúrázták az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége elnökének leleplező cikkét

2022. február 17. 19:27

Eltávolították azt a blogbejegyzést, amelyben a WIN-IFRA vezérigazgatója beszámol, hogyan hangolják össze a különböző nemzetközi médiumok Magyarországgal szembeni lejárató kampányukat.

2022. február 17. 19:27
null

A Club de Mediapart blogoldal arra hivatkozva törölte az eredeti, francia bejegyzést, hogy az „szembemegy a honlap által lefektetett alapelvekkel”. A bejegyzésben arról beszélt a WIN-IFRA vezérigazgatója, hogy a szervezet − mely olyan médiumokat tud tagjai között, mint a The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica − által nyújtott szolgáltatások − tagok védelme, segítség az üzleti fejlődésben − mellett információkat, állásfoglalást és véleményeket is terjeszt a rendszerében − összegezte a Magyar Nemzet.

„Magyarország esetében ezek a cikkek olyan, gyakran magánkézben lévő alapítványoktól származnak, mint a politikai életben aktív ismert amerikai üzletember, Soros Györgyhöz tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány” – szerepel a cikkben. A WIN-IFRA vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy volt már rá példa, hogy az Európai Unió és Európai Parlament is a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlás eszközeként használta az újságírókat és sajtóorgánumokat tömörítő rendszert.

„Emberek milliói választásokon fognak szavazni egy olyan országban, amelyet különböző médiumok rendszeresen totalitáriusnak bélyegeznek meg” – fogalmazott írásában a szerző, aki rámutatott: „Európa és a Nyugat legnagyobb tekintélyű sajtóorgánumai rendszeresen kijelentik, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor személye – akit, jóllehet, szavazói demokratikusan választottak meg az ország élére – fenyegetés a demokráciára nézve”.

Az eltűntetett, eredeti, francia nylevű blogbejegyzés képrenyőfotói itt érhetőek el.

A francia írásból készített magyar nyelvű kivonat itt olvasható.

Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2022. február 18. 08:48
Kevés embert hosszú ideig félre lehet vezetni. De sok embert csak rövid ideig - szól a mondás. Talán még felébrednek és fellázadnak az emberek Nyugaton is...
Rocktoberi
2022. február 18. 07:42
Orbán diktátor már a nyugati médiát is cenzúrázza....
OberEnnsinnen
2022. február 18. 07:13
A teljes Nyugat - kevés kivétellel! - mára egy fertőző leprateleppé változott, amelyet a Roth Schild-klán irányít, titkosan, törvénytelenül. Természetesen a hírügynökségeket, a teljes média 95%-át is... "MÉDIA Közzétett 2022. február 17. 2:00 EST Chris Cuomo jelenleg „megvetett figura” a CNN-n belül, mivel a kirúgása miatti bukás folytatódik: bennfentes A CNN volt vezetői, Jeff Zucker, Allison Gollust elvesztették állásukat a Cuomo-i nyomozás miatt"
Ma is bukik a Zorbán...
2022. február 18. 07:09
Orbán Viktornak nemzetközi sajtótájékoztatók sorát kellene tartania az ilyen ügyek miatt, kérdéseket intézni az Európai Bizottsághoz, kezdeményezni az Európai parlamentben, hogy legyen vitanap az ilyen ügyekben. Nagy kedvencem Szijjártó Péter, de mintha erre az ügyre rálaudna a külügy is. Sokkal aktívabban kellene nemzetközileg fellépni az ügyben. Magyar-lengyel csúcstalálkozót, vagy legalább küm-it kellene szervezni, ahol közös nyilatkozatot adnánk ki, stb... Ha ezeknek az ügyeknek a töredéke rólunk (és nem ellenünk) derülne ki, már az ENSZ közgyűlést összehívták volna, és a bolsevista csirkefogók az kéksisakosok bevonulását követelnék. Miért nem ütjük agyon a polipot most, amikor a tenger mélyéről a szárazföldre került?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!