Szenegáli bevándorlók támadtak a rendőrökre Olaszországban

2022. február 07. 19:50

A rendőrszakszervezet a „migráció felülvizsgálását és a biztos büntetést” kérte.

2022. február 07. 19:50
null

A szenegáli labdarúgó válogatott győzelmét ünneplő bevándorlók csoportja támadt rá rendőrautóra Torinóban – közölte a történtekről készült videófelvételt is a La Repubblica című napilap hétfőn. A helyszínen lakók rögzítették mobiltelefonjaikkal az ablakuk alatt történteket a város északi részén található Barriera negyedben vasárnap késő este.  

Több mint százan ünnepeltek az utcán, szenegáliak, akik az afrikai ország labdarúgó válogatottja győzelmét éltették,

miután az Afrika-kupában tizenegyesekkel felülkerekedett Egyiptom csapatán.

A tömörülésre felfigyelt a rendőrség közelben haladó járőrkocsija, de az ünneplők csoportja körbevette a járművet, és miután egyre több szenegáli szaladt az autó felé, a rendőrök elhajtottak. A felvételeken látni, hogy a rendőrautót az egyik férfi megrugdosta.

A rendőrség később erősítéssel tért vissza, és egy óra leforgása alatt tudta helyreállítani a nyugalmat

– jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A hatóságok a rendőrautóba belerúgó férfit igyekeznek azonosítani.

Reakciók az esetre

A SIAP rendőrszakszervezet megyei titkára Pietro Di Lorenzo „elfogadhatatlan és megdöbbentően súlyos” epizódról beszélt, hangsúlyozva, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy rendőrökre támadtak.

A menekülni kényszerülő rendőrautó jól ábrázolja az ellenőrizhetetlenné vált helyzetet, amelyet nem lehet [...] pillanatnyi akciókkal orvosolni”

 – jelentette ki Pietro Di Lorenzo.  Úgy vélte, „elgondolkodtató”, hogy mennyire kevéssé tartanak a rendfenntartó erőktől „az ország területén tartózkodó illegális bevándorlók, akik között többen büntetett előéletűek és kábítószer-kereskedők”. Megoldást a rendőrszakszervezet felelőse szerint a „migráció felülvizsgálása és a biztos büntetés” jelenthet.

Torino gettóvá vált

Augusta Montaruli a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) parlamenti képviselője, valamint Maurizio Marrone az FdI jogi tanácsosa Piemont tartományi testületében közös nyilatkozatban hangoztatta, hogy

A munkaügyi minisztérium 2021-es adatai szerint a valamivel kevesebb, mint kilencszázezres Torinóban a lakosság 5, 1 százalékát teszik ki a nem Európai Uniós országból letelepedett bevándorlók.  A legnépesebb csoportot a marokkóiak alkotják, a szenegáliak a tizedik helyen állnak, a szenegáli közösség tagjainak több mint 73 százaléka férfi. Az Istat statisztikai hivatal 2021-es adatai szerint Olaszországban majdnem nyolcezer a letelepedett szenegáli, elsősorban az északolasz tartományokban. Az illegális bevándorlókról nincsenek pontos adatok.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció
MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. február 18. 12:11
Megérdemlik. Ennyi. Ölelgessék a merkelcsordát!
Zsolt75
2022. február 08. 07:19
Szenegál átlag iq: 77. Az enyhe retardáltság. Nagy részük nem szobatiszta. Most teszik naggyá Olaszországot.
Robur
2022. február 08. 00:06
Futball huligánokba bele kell lőni. Ennyi.
ZolieM
2022. február 07. 22:55
"Minek mentek oda..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!