Putyin jóváhagyta, hogy külföldi önkénteseket szállítsanak a háborús övezetbe

2022. március 11. 10:54

Szerinte nyíltan toboroznak zsoldosokat, semmibe véve a nemzetközi jogot.

2022. március 11. 10:54
null

Támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az elképzelést, hogy külföldi önkéntes harcosokat szállítsanak a háborús övezetekbe.

Az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén Putyin rámutatott, hogy Ukrajna és nyugati támogatói különböző országokból nyíltan toboroznak zsoldosokat, „semmibe véve a nemzetközi jog minden normáját”.

„Ezért, ha azt látjuk, hogy vannak emberek, akik önkéntes alapon akarnak odautazni és segíteni a Donyec-medencében élő embereknek, különösen ha ezt nem pénzért tennék, nos, akkor elébük kell mennünk és segítenünk kell őket abban, hogy eljussanak a háborús övezetbe” – mondta az orosz elnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nocens
2022. március 11. 17:55
Lenyeges fodulopontot jelent ez az orosz katonai strategiaban, amit a tortenelmi emlekezet is sokaig megoriz majd. Nemsok pelda van ra ugyanis a kozepkor ota, hogy egy kereszteny orszag celzottan arab zsoldosok bevonasaval tamadja kereszteny szomszedjat. Arab harcosok tomeges bevetese ebben a haboruban a kereszteny-ellenesseg uj szintje. Putyin hogy fog elszamolni azzal, hogy a testver-haboru "kiterjesztesevel" az arab katonak ugyanugy jarnak majd el az orosz anyanyelvu lakossaggal szemben mint az ukranokkal?
t34
2022. március 11. 13:39
Éppen ideje a szíriai keresztény önkéntes zsoldosok bevethetőségének! Ők legalább nem bántják a civil lakosságot sem! A róluk készült kegyetlen felvételek még el sem készültek...
Akitlosz
2022. március 11. 12:30
Aki nem pénzért harcol ő nem zsoldos. De a zsoldosokkal sincsen baj, amióta háborúk vannak, azóta zsoldosok is. A profizmusuk, a katonai taktikájuk emeli a hadművészet színvonalát. A zsoldos nem meghalni akar a hazájáért, hanem élve teljesíteni a feladatot, hogy utána megkaphassa és élvezhesse a fizetését Magyarország leghíresebb, a világon is híres zsoldosserege a Fekete Sereg volt, akkor volt Magyarország a csúcson egész történelme folyamán. A Fekete Sereg névadó generálisa Haugwitz "Fekete" János 1480-ban csupán 2000 fős ámde profi zsoldos sereggel kiverte az akkor már a Szent Koronához Ausztriából, Stájerországból egy 5000 fős ottomán sereget, emellett elfoglalta a habsburgtól Neumarkot, ami 1490-ig magyar kézen maradt. Ezzel ő az egyedüli a magyar történelemben, aki egyszerre mért csapást a két főellenségre, az oszmán és a habsburg birodalomra is. A klasszikus és tipikus zsoldos taktikát és harcmodort alkalmazta, minél kisebb veszteséggel minél nagyobb nyereség. "Rendes" sereg nem így harcolt volna. Franciaország is meglehetősen jól jár az idegenlégiójával. Adni kell a zsoldosoknak fizetést is, de még úgy is megéri. Mátyás király idejében a királyi bevételek igen jelentős része a Fekete Sereg fenntartására ment el. Megérte? Egyértelműen igen.
bagira
2022. március 11. 11:45
Sok marha .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!