A Wall Street Journal szerint az amerikaiak túl gyávák voltak szankciókat kivetni Putyin szeretőjére

2022. április 26. 13:41

Az amerikaiak intézkedéscsomagjából az utolsó pillanatban „menekítették ki” Putyin – állítólagos – szeretőjét.

2022. április 26. 13:41
null

Az Egyesült Államok és szövetségesei az elmúlt hetekben több szankciót vetett ki Oroszország legnagyobb vállalataira, üzleti és politikai vezetőire. Az intézkedéscsomagok Vlagyimir Putyint is többször érintették, ám egy utolsó pillanatban hozott döntés egyetlen embert kimentett a szankciók alól: a kivételezett személy Alina Kabajeva, aki állítólag az orosz elnök szeretője és három gyermekének az anyja. Erről itt írtunk korábbi cikkünkben részletesen.

A Wall Street Journal cikke szerint a kimentés mögött az állt, hogy az amerikai tisztviselők attól tartottak, hogy a Kabajeva elleni szankciókat Putyin olyan személyes csapásként értékelné, ami tovább fokozhatná a feszültséget Oroszország és az Egyesült Államok között.

Nyitókép: Putyin és Kabajeva. Fotó: MTI/EPA/Elnöki sajtószolgálat

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 27. 10:19
Mit tudunk erről?
Dezsőke
2022. április 27. 08:15
KEMÉNY MONDATOK! A LÉNYEG „Olyan szintig meggyengült Oroszországot akarunk látni, hogy ne legyen képes olyan dolgok megtételére, mint Ukrajna inváziója. És azt akarjuk látni, hogy ne legyenek képesek nagyon gyorsan visszaszerezni ezt a képességüket – ezt mondta közvetlenül a kijevi látogatása előtt, Lengyelországban Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Az a benyomásom, hogy Austin ezzel az USA Oroszország-politikájának lényegét mondta el. Az Egyesült Államok vezetése, a rövid Trump-közjátékot leszámítva harminc éve teljes meggyőződéssel arra törekszik, hogy Oroszországot olyan szintig gyengítse, ahonnan az már nem képes támadóként föllépni.
Sulammit
2022. április 26. 20:28
Csisztu Zsuzsa négy gyermekükről írt. https://sport.mandiner.hu/cikk/20220310_putyin_baratnoje_az_egykori_ritmikus_gimnasztika_klasszis_alina_kabajeva_es_putyinnal_kozos_kozos_gyermekeik_svajcban_re
Amerigo
2022. április 26. 16:55
Putyinnak jó ízlése van. Egyébként a hölgy már a felesége. A fejlett Nyugaton az a menő, ha egy melegnek meleg a férje-felesége-barátja-párja etc. Állítólag a melegség nem lehet rossz, 'dejsze annyian csinálják, mondá egy öreg székely góbé!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!