Orosz diákok feljelentették a tanárukat a háborúellenes megjegyzései miatt

2022. április 02. 07:22

Irina Gen angoltanárnő Észak-Koreához hasonlította az országot, és azt mondta, helyesek a velük szemben kiszabott szankciók, amíg Oroszország „nem kezd el civilizáltan viselkedni”.

2022. április 02. 07:22
null

Letartóztattak egy orosz tanárnőt, miután diákjai feljelentették a rendőrségen, mert háborúellenes megjegyzéseket tett – írja a helyi média alapján a BBC. A tinédzserek a déli Penza városában március 18-án állítólag rögzítettek egy beszélgetést, amelyet Irina Gen angoltanárnőjükkel folytattak. A fiatalok feldúltak voltak, hogy egy tervezett csehországi sportkirándulásuk meghiúsult, és kikérték a tanárnőjük véleményét, aki azt mondta, helyes, hogy az utazás elmaradt, és hogy az ilyen dolgok addig folytatódnak, amíg Oroszország „nem kezd el civilizáltan viselkedni”.

Az 55 éves nő Észak-Koreához hasonlította az országot, és a hivatalos véleménytől eltérő véleményt fogalmazott meg az ukrajnai háborúról. Irina Gen akár 60 000 dollárig terjedő pénzbírságra vagy 10 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

(Fotónk illusztráció: A rendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tüntetésen Szentpéterváron 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2022. május 03. 22:18
Oleg Kosevoj országában egy ilyen feljelentés nem példa nélküli.
themen
2022. április 02. 15:48
Amíg a katonák az életük kockáztatásával harcolnak, ez a "tanárnő" a hátországban - az ellenséget támogatva - uszít. Mellesleg ez a háború nem most kezdődött, hanem 2014-ben, és nem az oroszok kezdték.
etete
2022. április 02. 15:04
Nézd a sok kis ÁVÓst, akik ezt lájkolják. Éljen Rákosi! Hiába, na - spiclinek születni kell.
Akitlosz
2022. április 02. 14:27
Helyes. A tanárnak az iskola a munkahelye. A tananyag megtanítása a dolga, és nem a politizálás. A politizálást jobb munkahelyeken nem tűrik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!