Az ukrajnai háború miatt rengeteg orosz és belarusz állampolgár költözik Grúziába

2022. május 11. 21:24

Az idei év első harmadában 820 ezer külföldi látogató érkezett a kaukázusi országba, főleg Oroszországból és Belaruszból, többségük nem turisztikai céllal.

2022. május 11. 21:24
null

Tbiliszi nemzetközi repülőterén naponta 50 utasszállító repülőgép landol. Sok turistát szállítanak, de jelentősen megnőtt az érkezők között azok száma, akik nem csak átmeneti időre és nem csak a látványosságok miatt érkeznek. Az idei év első harmadában 820 ezer külföldi látogató érkezett a kaukázusi országba, főleg Oroszországból és Belaruszból, és többségük nem turisztikai céllal, hanem a háború miatt – számol be az Euronews. 

A turizmus számára ők nem hoznak jelentős bevételt, ugyanis jellemzően nem veszik igénybe a szektor szolgáltatásait. Világszerte fellendülés tapasztalható a járványidőszak utáni első nagy üdülési szezon első heteiben, a nagy légitársaságok pozitív foglalási eredményekről számolnak be. Grúziában ugyanakkor a szektor szereplői egyelőre csak reménykednek a javuló számokban. 

Fotó: YouTube

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fresh.mandi.acc
2022. május 13. 00:36
Akkor lehet további területeket csenni az újdonsült ottani oroszokra hivatkozva? Mondjuk kicsit uncsi már, de a híveiknek teljesen oké alap lesz.
MZperXXL
2022. május 12. 15:35
Annyit a 820 ezer Grúziába költözőről, hogy az ország lakossága 3,7 M volt; azaz három hónap alatt 22%-al nőtt (volna) Grúzia lakossága. Mintha Magyarországra negyed év alatt 2,2 M ember költözött volna. Mennyinek tudtunk volna lakóhelyet biztosítani? Na ennyire lehet igaz ez a Grúziába költöző 820 ezer személy is.
AKissLaci
2022. május 12. 09:15
Ez körülbelül olyan, mintha azt állítanák, hogy rengeteg magyar és bolgár költözik Romániába. Mert az egy olyan kurva jópofa ország!
HunCsz
2022. május 12. 07:41
Miért kell a nemzeti sajtónak ezeket a szinvonaltalan globalista hazúgságokat átvenni? Ha igy folytatják, akkor a népszavát is olvashatjuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!