Újabb kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen

2022. május 19. 16:46

Az Európai Bizottság „újabb korrupciós kockázatot” azonosított a magyar jogrendszerben.

2022. május 19. 16:46
null

Az Európai Bizottság újabb korrupciós kockázatot azonosított a magyar jogrendszerben, ezért kötelezettségszegési eljárást indítanak Magyarország ellen – írja a HVG EUrológusa.

A lap szerint a hír előzménye, hogy az EB minden évben országspecifikus ajánlásokat küld a magyar hatóságoknak arról, hogy milyen korrupciós kockázatok merülnek fel az uniós pénzek felhasználásánál.

A Bizottság szerint viszont a magyar kormány nem teszi meg az ajánlásoknak megfelelő lépéseket.

A Bizottság úgy határozott, hogy felszólító levelet küld Magyarországnak, mert nem ültette át megfelelően az Unió pénzügyi érdekeit védő uniós szabályokat, melyek a Bizottság csalás elleni stratégiájának részét képezik. A HVG szerint azon uniós irányelv rendelkezéseivel van gondban a magyar jogrendszer, amelyek meghatározzák a bűncselekmények (csalás, korrupció és hűtlen kezelés) fogalmát, valamint a szankciókat és az elévülési időt.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. május 20. 10:44
Ezt legalább 10 éve már be is kellett volna fejezni. Talán nem tartana itt az ország...
Gulyásleves
2022. május 20. 07:59
12 éve van eljárás Magyarországgal szemben... Menthetetlenek...
Rocktoberi
2022. május 20. 04:59
És? Hova hányjak?
Kecmec
2022. május 20. 04:47
Korrupciós kockázat,csalás és hűtlen kezelés miatt fel kéne függeszteni a befizetéseket a közös kasszába amíg nincs tisztázva az ügy. Nekünk se mindegy mire költik el a befizetett pénzünket......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!