Biden: Finnország és Svédország „minden NATO-követelményt teljesít, és még többet is”

2022. május 19. 17:27

Az amerikai elnök szerint a NATO-hoz csatlakozó új tagok nem jelentenek fenyegetést egyetlen ország számára sem.

2022. május 19. 17:27
null

Joe Biden amerikai elnök szerint a két ország erős demokratikus intézményekkel, erős hadsereggel, erős és átlátható gazdasággal, valamint erős erkölcsi érzékkel rendelkezik.

– mondta.

Az amerikai elnök, aki Magdalena Andersson svéd miniszterelnökkel és Sauli Niinistö finn elnökkel találkozott, hogy megvitassa a két ország csatlakozási kérelmét, a mai napot „jelentős napnak, egy nagyon jó napnak” nevezte. „Büszkén üdvözlöm és felajánlom az Egyesült Államok határozott támogatását két nagyszerű demokrácia és két nagyszerű képességű partner kérelmét, hogy csatlakozzanak a világtörténelem legerősebb és legerősebb védelmi szövetségéhez” – mondta. Tagságuk „erősíteni fogja szövetségünk biztonságát” – javasolja.

A NATO-hoz csatlakozó új tagok nem jelentenek fenyegetést

Joe Biden biztosította a két országot arról, hogy az Egyesült Államok „teljes mértékben támogatja” a NATO-pályázatukat. Elmondása szerint a jelentések ma eljutottak a brit kongresszushoz, így a politikusok felsőháza, a szenátus is elindulhat a jóváhagyás felé.

Hangsúlyozza a Nato védekező jellegét:

 – mondta. „A NATO örökre megerősödik” Svédország és Finnország csatlakozásával  – mondta.

Nyitókép: MTI/EPA/David Maxwell

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. május 20. 03:37
Háború idején vagy háború miatt semmiképpen sem szabad felvenni senkit. Előbb múljon el a háború, és ha utána is tagok szeretnének lenni, akkor kezdődhet a pedálozás.
sorivo4
2022. május 20. 03:32
És mi a faszomnak nekünk több ezer kilométer Nato határ Oroszországgal? Ki a fasznak kell az? Svédország még csak-csak, mert van neki hadiipara is és nem szomszédos Oroszországgal. Bár túl sok ott a nigger. Na de Finnország? Abból mi hasznunk lenne?
krampus
2022. május 20. 00:03
ajajajajajaj....megszolalt a szenilis felig mar agyhalott senkihazi. A torok veto miatt jol beszoptak a finnek.
Abraxos
2022. május 19. 20:30
Uramisten a török és horvát vétóval ez mekkora egy diplomáciai clusterfuck.... Jelen állás szerint a skandinávok a semmire adták fel a semlegességüket és tették ellenséggé oroszországot. Isten kegyelmezzen európának ilyen vezetőkkel.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!