The Economist: veszélyben a sajtószabadság!

2022. május 04. 09:11

Az angol lap a Telex történetével mutatja be a média magyarországi helyzetét.

2022. május 04. 09:11
null

A sajtószabadságot globálisan fenyegető veszélyekről készített dokumentumfilmet a The Economist, melyben a Telex.hu történetét bemutatva a média magyarországi helyzetével is foglalkoznak. A filmet a weboldalán ismertető cikkben a lap ezzel kapcsolatban kiemelte:

Magyarország annak példája, hogyan szűkíthető a sajtószabadság egy „többé-kevésbé még mindig demokráciának tekinthető” rendszerben.

A The Economist szerint többek között Oroszország és Törökország mellett Magyarországon is megfigyelhető volt az a hasonló rendszerek körében közkedvelt módszer, hogy a független médiát kormánybarát üzletemberek kezére játsszák. Az angol lap hozzátette: a kormánymédia és a kevés megmaradt független szerkesztőség, mint a Telex tudósításai közötti különbség jól láthatóvá vált az áprilisi választások előtti kampányidőszakban is.

Fotó: JACK TAYLOR / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2022. május 04. 20:28
Mondjuk az Index tulajdonosi jogait a balhékor egy LMP tag gyakorolta. Nem volt ott jobboldali szereplő, csak a külső szemlélők között. DE: A sajtószabadság jogosultja a tulajdonos, akinek a jogait az újságírók megkérdőjelezték. Ez az igazi veszély. ;)
reepcze
2022. május 04. 14:42
Veszélyben... Már megint? Ha mindannyiszor, amikor leírták, hogy veszélyben a sajtószabdság, csak egyetlen milliméterrel húzták volna szorosabbra a nyakkendőjüket, már régen megfulladtak volna.
PPK
2022. május 04. 13:44
Nincs szabadság, ha nem ők vannak hatalmon.
Sany Xepi
2022. május 04. 13:27
Ahol amerikai elnököt mindenhonnan tiltani lehet, ott biztosan rendben van. Ahol a német kancellár nem lehet kritizálni ott is rendben van.. Háát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!