Andrzej Duda: Senki sem beszélt úgy Hitlerrel kapcsolatban a világháborúban, mint most Putyinnal

2022. június 09. 11:11

A lengyel elnök feltette a kérdést, hogy a világháború alatt miért nem akarta Hitlert megmenteni a megaláztatástól, s hogy most miért akarják Putyint megmenteni.

2022. június 09. 11:11
null

Andrzej Duda lengyel elnök elítéli azokat az országokat, amelyek a háború alatt tárgyalásokat folytatnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, valamint akik Putyin társadalmi megítélését szeretnék javítani.

Duda szerint a háborúról nem lehet megállapodást kötni az ukrán kormány beleegyezése nélkül

Az államfő a Bild német újságnak adott interjút, amiben arról beszélt, hogy Olaf Scholz fél az orosz elnöktől, Emmanuel Macron meg tárgyalni akar vele. Ezek szerinte haszontalan gondolatok és csak Vlagyimir Putyint legalizálják.

Duda hozzátette, hogy az ukrajnai háborúról nem lehet megállapodást kötni az ukrán kormány beleegyezése nélkül, a helyzet pedig az ukrán védelmi támogatás segítségével oldható csak meg.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. június 09. 22:59
"Senki sem beszélt úgy Hitlerrel kapcsolatban ..., mint most Putyinnal" De nem is ugyanaz a kategória - Dudabácsi! - Putyin nem tartja felsőbbrendű fajnak az oroszokat (és kiírtandónak más népet, vagy rasszt). - Nem akarja elfoglalni az egész bolygót. - Nem vezetett be egyeduralmi rendszert Oroszországban (még ha nem is bánik kesztyűs kézzel az ellenzékével)
Kivűlálló
2022. június 09. 19:32
"Nem emlékszem ilyen hangokra...” Persze, hogy nem hülye poloska! Még apád is takonnyal ette a kiflit, mikor Hitler élt! Hülye pöcs!
Marty McFly
2022. június 09. 15:09
Úgy tűnik Edward Rydz-Smigly szelleme kísért Lengyelországban. Smigly volt az a ki - az inkább reálpolitikusnak nevezhető - Pilsudski után következett Lengyelországban és Németországgal szemben az addigi diplomatikusabb megközelítést egy konfrontatívabb, markánsan nacionalistább (német- és egyéb nemzetiségellenes) politikára váltotta fel.
Sicario81
2022. június 09. 14:55
Na már megint pattog valamelyik lengyel politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!