A WHO vezetője a meleg és biszexuális férfiaknak tett javaslatot a majomhimlő visszaszorítása érdekében

2022. július 28. 06:54

Ha lehet, csökkentsék a szexpartnereik számát – tanácsolja Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

2022. július 28. 06:54
null

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a majomhimlő-megbetegedések „túlnyomó többsége” olyan férfiaknál jelentkezik, akik férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot. Ezért Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója azt javasolta a kockázati csoportba tartozó férfiaknak, hogy ha lehet, csökkentsék a szexpartnereik számát.

„Ez egy olyan járvány, amit meg lehet állítani, ha az országok, közösségek és egyének megfelelően tájékozódnak, komolyan veszik a kockázatot, és megteszik a szükséges lépéseket a fertőzés megállítása és a kiszolgáltatott csoportok védelme érdekében”mondta a főigazgató szerdán a CNN beszámolója szerint. „Ennek legjobb módja a megfertőződés kockázatának csökkentése. Ez azt jelenti, hogy biztonságos döntéseket kell hozni saját magunkra és másokra nézve.

A férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiak számára ez jelenleg magában foglalja a szexuális partnerek számának csökkentését,

az új partnerekkel való szex átgondolását, valamint az új partnerekkel való kapcsolattartási adatok cseréjét, hogy szükség esetén ez nyomon követhető legyen” – hangoztatta a vezető.

A főigazgató emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a fertőzés kockázatának csökkentése mellett fontos az emberi jogok védelme is. 

A megbélyegzés és a diszkrimináció éppen annyira veszélyes lehet, mint bármelyik vírus”

– tette hozzá

Nyitóképen: Felvonulók a 2022-es Budapest Pride-on. Illusztráció. Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2022. július 29. 09:23
A WHO vezetője nem egy meleg LMBTQWERTY aktivista?! Nem lesz ebből baj?
Robertoo
2022. július 28. 12:19
Aljas, szemétláda ez a WHO-s. Elvenné a tiszta, valós öröm lehetőségét az őszinte, szépséges azonos nemű izéktől. Fujj! Alávaló!
Hangillat
2022. július 28. 12:15
Na végre! Már nem majomkodnak. A megbélyegzés és a diszkrimináció éppen annyira veszélyes lehet, mint bármelyik vírus” Önkéntes chip-in beépített chipre.
Wallasz
2022. július 28. 11:51
Nem hiszem el hogy ti nem kivántok meg néha eg jó tesrű pasit. Vagy egy olyan lányos kis vékony alkatú cigánysrácot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!