Magyarellenes molinók és rigmusok miatt félbeszakadt a Sepsi OSK kolozsvári mérkőzése

2022. augusztus 22. 20:16

A kolozsvári egyetemi csapat román szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak.

2022. augusztus 22. 20:16
null

A kolozsvári szurkolók magyarellenes molinói és magyarellenes rigmusok skandálása miatt tíz percre félbe kellett szakítani hétfőn a házigazda Universitatea Cluj és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK bajnoki labdarúgó-mérkőzését.

A kolozsvári egyetemi csapat szurkolói az első félidőben több molinót is kifeszítettek a nézőtéren. Ezek egyikén azt írták:

és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”.

Egy másik molinón a románokat 1848-ban a magyarok elleni harcba szólító Avram Iancu-idézet volt olvasható.

A meccset a Sepsi OSK nyerte

A kolozsvári U ultrái emellett magyarellenes rigmusokat is skandáltak, és petárdát is robbantottak. A játékvezető a 25. percben félbeszakította a játékot, és az öltözőbe küldte a csapatokat. A stadionban bemondták, hogy ha a mérkőzés újrakezdése után megismétlődnek a sportszerűtlen megnyilvánulások, végleg lefújják a találkozót, és a vendégcsapat 3-0-s győzelme kerül a statisztikába.

Újabb figyelmeztetésre nem volt már szükség.

A meccset a Sepsi OSK nyerte az 52. percben szerzett góllal.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR mellett idén második kolozsvári csapatként az U is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak. A bajnokság hatodik fordulója után a Sepsi OSK a harmadik, a Kolozsvári U az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

(MTI)

Nyitókép: Főtér.ro/Maneses Sándor

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. augusztus 24. 21:33
Ezek annyira barmok, hogy még azt sem veszik észre, hogy a sepsi csapatban gyakorlatilag egy magyar sincs, még a kolozsvári csapatban is több van.
flesh ripper
2022. augusztus 23. 06:58
"U" jelentése "Universitatea" = Egyetem. A kolozsvári egyetemi csapat. Volt. Sok kitűnő magyar játékossal régen. Most? Vasgárdista, betelepült regáti, szőröstalpú bunkók. Mi köze Kolozsvárnak, ennek a régi színmagyar városnak - melynek ősi kövei a magyar történelem cáfolhatatlan bizonyítékai -, ezekhez a keletbalkáni mosdatlan, komplexált véglényekhez? (Apám felmenői, évszázadokig Kolozsvár polgárai voltak...)
Búvár Kund
2022. augusztus 23. 06:36
Néhány éve egy Craiova-Honvéd meccsen a román szurkolók megdobták a bírót és a Honvéd szurkolókat. A bíró le akarta fújni a meccset. A román csendőrség, hogy a nagy balhét elkerülje, meggyőzte a folytatásról. Mi lett a vége? Az az UEFA a honvédot büntette meg több, mint tíz millió Forintra, és szektorbezárásra..
Búvár Kund
2022. augusztus 23. 06:26
Csodálom, hogy a bíró ingerküszöbét megütötte.... Le a kalappal a játékvezető előtt! A csapatnak meg gratulálok! Az ilyen provokációk általában fordítva sülnek el, és ez szokott a vége lenni, hogy a provokált csapat győz! Néhány tíz meccsen megtapasztaltam már ezt én is. Provokáltként és provokálóként is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!