Rég nem látott dicsérő szavak Orbánról a vezető amerikai lap hasábjain

2022. augusztus 20. 19:19

Itt olvasható a Wall Street Journal teljes cikke, melyben azt írják: a magyar miniszterelnök nem egy Trump-hasonmás, hanem a populista-nacionalista tábor vezetője, akit korábban Trumpban szerettek volna látni.

2022. augusztus 20. 19:19
null

Orbán az a vezető, akit a populista-nacionalisták Trumpban szerettek volna látni – számoltunk be tegnap a Wall Street Journal cikkéről. A vezető amerikai lap újságírója, Matthew Continetti részletesen írt a magyar kormányfőről és a  dallasi CPAC-konferenciáról.

Szerinte Orbán magabiztosan, elégedetten állt az augusztus elején megtartott dallasi konferencia színpadára, elvégre ő a leghosszabb ideje hatalmon lévő európai kormány vezetője. 

Continetti szerint Orbán megragadta azokat a kérdéseket a beszédében, melyek leginkább lelkesítik a konzervatív tábort. Állítása szerint az amerikai jobboldal már nem az angolszász országoktól, hanem a kontinentális Európától vár útmutatást. Így fordulhat elő, hogy Orbán egyre nagyobb hatalommal rendelkezik a jobboldali körökben világszerte.

A szerző említi, hogy az Orbán Viktor módszereivel és retorikájával kapcsolatos kritikák – beleértve a múlt hónapban tett vitatott kijelentését, miszerint „nem akarunk kevertfajú néppé válni” – nem csorbították vonzerejét. Épp ellenkezőleg.

Sokakat vonz Orbán ideológiája és stílusa, ami miatt rendszeresen bírálják a magyarországi progresszív civil szervezetek, valamint a mostani demokrata vezetés és az amerikai lapok, holott ez a sikerének bizonyítéka”

– közölte Continetti.

Kiemeli, ritkán fordul elő, hogy egy külföldi ország vezetője, méghozzá egy Kentucky méretű országé, ilyen intenzív amerikai vizsgálat tárgyává váljon.

Orbán Viktor nem csak azért tűnik fel a demokráciáról, a tekintélyelvűségről és a liberalizmusról szóló vitákban, mert Magyarország a NATO és az Európai Unió többi tagjához képest politikai szempontból kilóg a sorból.

Azért is, mert Orbán Viktor pályafutása megmutatja, hogy a konzervativizmus milyen mértékben alakult át a 21. század első évtizedeiben”

– jelenti ki.

A szerző szerint Orbán Viktor jól példázza annak a jobboldalnak a harcias szellemét és megvető hozzáállását, amely kulturálisan lekicsinyítettnek, elszigeteltnek, megfosztottnak és a nyugati civilizációt belülről aláásó erők ostroma alatt állónak látja magát.

Orbán nem egy Trump-hasonmás. A populista-nacionalista tábor vezetője, akit korábban Trumpban szerettek volna látni – írja.

 A cikk most megjelent nyomtatásban is, íme a teljes változat:

 

 

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. augusztus 22. 22:14
Torgyán is azután bukott meg miután óriási külföldi "sikereket" ért el pl Dél-Amerikában. Csak azt nem látta át, hogy ezeket a nagyon népszerűsítő utazásokat a FIDESZ intézte, csak azért hogy Torgyán ne legyen itthon. Most Orbán megy külföldre, hogy utána a sok csinovnyik itthon jajongjon a kiscigány nemzetközi népszerűségén. Amerika cumiztatja Orbánt, aztán majd elsül és a ti orbánotok ki lesz dobva mint használt koton.
Pierre
2022. augusztus 21. 15:12
"a populista-nacionalista tábor vezetője" - így dicsérjenek meg!
syphax
2022. augusztus 21. 07:53
A "dö vóólsztriitdzsournal" hízeleg. Tegye ha "neki" ojannyira jólesik.....fütyülünk rááá!!!
Autofocus
2022. augusztus 21. 01:10
Srácok, a szókimondással kezdődik: első lecke: nevezzük nevükön a dolgokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!