Bloomberg: Az EU szembeszáll a belső ellenséggel

2022. szeptember 19. 09:19

Az amerikai lap szerint Orbán nemcsak a magyar demokráciára jelent veszélyt, hanem korlátozza az EU azon lehetőségeit, hogy választ adjon a háborúra.

2022. szeptember 19. 09:19
null

Az Európai Unió kész példátlan büntetést alkalmazni egyik tagja ellen, jelezve, hogy elfogyott a türelem Magyarországgal szemben – írja a Bloomberg. Az amerikai lap szerint az unió egyben azt is egyértelművé tette, hogy nem nézi jó szemmel Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyinnal folytatott politikáját.

A szerző úgy véli,

csak véletlen egybeesés, hogy a Magyarországnak szánt uniós források blokkolása az ukrajnai invázió idején történhet meg,

de a háború új megvilágításba helyezte Orbán és az orosz elnök kapcsolatát. „Miközben a többi uniós tag leváltotta az orosz gázt és olajat, és alternatív források felé néz, Orbán kihasználta a Brüsszeltől kapott mentességet, és növelte az oroszoktól vásárolt gáz mennyiségét” – áll a Bloombergen.

A cikk szerint az ukrajnai invázió során vált világossá az EU vezetői számára, hogy

Magyarország Putyin pártján áll, Orbán pedig nemcsak a magyarországi demokráciára jelent veszélyt, hanem korlátozza az EU azon lehetőségeit, hogy választ adjon a háborúra.

Hosszú távon Lengyelországon múlhat, hogy sikerül-e Magyarországot „térdre kényszeríteni”. Morawiecki lengyel miniszterelnök korábban kijelentette, hogy határozottan elleneznek minden olyan büntetést, amely az uniós források megvonásán alapul. „Magyarországnak most november 19-ig van lehetősége válaszokat adni az EU aggályaira, és elindítani a megígért folyamatokat, beleértve a korrupcióellenes testületet” – zárul a cikk.

Fotó: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. szeptember 19. 20:10
Hogyne, ő egymaga a világbéke legnagyobb ellensége.Kurva jenkik,rohadjatok meg.
florin
2022. szeptember 19. 18:27
Dear Bloomberg, Go to the Hell!
irondome
2022. szeptember 19. 16:33
NEM VAGYUNK ÉS NEM IS LESZÜNK GYARMAT!!!!!!!! Ez fáj nekik, de csak fájjon nekik!
123321
2022. szeptember 19. 16:02
"Magyarország Putyin pártján áll, Orbán pedig nemcsak a magyarországi demokráciára jelent veszélyt, hanem korlátozza az EU azon lehetőségeit, hogy választ adjon a háborúra" - mennyire kell még pusztulnunk, tömegyilkos, tolvaj hazug jenkik!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!