Kihallgatják az orosz védelmi minisztert

2022. szeptember 16. 14:09

A Harkiv megyében történt orosz vereség kapcsán hívatták be Szergej Sojgut.

2022. szeptember 16. 14:09
null

Fontolgatja az orosz törvényhozás alsóháza, hogy kihallgatják Szergej Sojgu védelmi minisztert a Harkiv térségében történt események miatt – mondta Szergej Mironov vezető orosz politikus a Kommerszantnak.

Az orosz történelemben szinte példátlan, hogy egy hivatalban lévő védelmi miniszter a törvényhozás előtt adjon számot az orosz haderő stratégiai lépéseiről, viszont az orosz védvonalak összeomlása Harkiv térségében cselekvésre kényszeríti még Putyin elnököt és az orosz törvényhozást is. Több elemző is beszélt korábban arról, hogy az orosz vezetés igyekszik Szergej Sojgu védelmi miniszter nyakába varrni az Ukrajnában történt katonai összeomlást:

A Putyin-szövetséges Szergej Mironov az orosz lapnak arról beszélt, hogy valószínűleg hétfőn tárgyalja majd az alsóház a meghallgatás kezdeményezésének lehetőségét.

– fogalmazott Mironov.

Mind az orosz, mind a nyugati közvélemény eddig az elmúlt hetekben tapasztalható, Harkiv megyében történt orosz összeomlást tartja eddig az orosz haderő legnagyobb kudarcának Ukrajnában. A hátrahagyott haditechnikai eszközök mennyisége és minősége miatt még az orosz közvélemény sem hiszi el a védelmi minisztérium „rendezett kivonulásról” szóló beszámolóit, ezért folyik most a bűnbakkeresés – írja a Portfolio.

Nyitókép: Olga MALTSEVA / AFP

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2022. szeptember 20. 14:51
Tegnap csak ugy eszembe jutott olvasva hogy sok UFÓnak látszó fény repked uki felett..egyik katonai izé se gondolarra hogy fentröl nézi és elemzi esetleg irányitja a másik felet...tudja már mindenki usának nem 1 de több körrepcsije van visszabontottakból felépitve meg a németekét is elvitte annó....szóval nem biztos hogy Sojgu tehet a dologról ha a műásik fél pont felette van a légtérnek stikában!
Dezsőke
2022. szeptember 17. 12:41
ennyi hátrahagyott jó minőségú fegyver..., itt valami nem nagyon nincs rendben...
mokány
2022. szeptember 16. 19:39
Lügepresse .
foldizs
2022. szeptember 16. 17:39
Támadási miniszter kellett volna nekik, nem védelmi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!