Zelenszkij: Harminc települést foglalt vissza az ukrán hadsereg

2022. szeptember 10. 07:09

„Fokozatosan egyre több település felett vesszük át az ellenőrzést, visszatűzzük az ukrán zászlót”– mondta az ukrán elnök.

2022. szeptember 10. 07:09
null

„Visszafoglaltak harminc települést az ukrán erők az orosz hadsereg ellen a héten indított ellentámadásban az ország északkeleti részében, Harkiv térségében” – közölte pénteken videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

– mondta Zelenszkij.

Az ukrán hadsereg közlése szerint új támadásokat indítottak orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak Herszonba és környékére. Az ukránok emellett ellenőrzésük alá vonták a Harkiv megyei Volohiv Jar falut, és tovább kívánnak haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé, hogy elvágják az orosz erőket a legfontosabb utánpótlási útvonalaktól.

(MTI)

Nyitókép: Pavlo Pakhomenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2022. szeptember 11. 18:01
...oszt? ...
Dezsőke
2022. szeptember 10. 13:33
"Mi még el sem kezdtük" - mondta Putyin
Ronon
2022. szeptember 10. 13:13
Aztán a kékessárga kocsogok majd kapják a levegőből a fejükre az áldást...höhöhö:D
Sany Xepi
2022. szeptember 10. 11:23
Persze nézzük úgy, hogy ez történt össznépi NATO és Európa majd összes országának segítségével, konrta az orosz hadsereg 6-7% erejével szemben. Zeller ne hazudj, hogy ukránok voltak. Gondolom az oroszok most már mindenhonnan kivonulnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!