The Times: Karácsonyra véget érhet az ukrajnai háború

2022. október 08. 17:11

Ha Kijev előrenyomulása kitart, Putyin erőit az év végére kiszorítják a Donbaszból vissza Oroszországba – állította a lapnak egy magas rangú brit kormányzati forrás.

2022. október 08. 17:11
null

Az ukrán csapatok sikere az orosz frontvonalak áttörésében felcsillantotta a nyugati kormányok és katonai szakértők reményét, hogy a háborúnak már karácsonykor vége lehet – írja a The Times. Ha Kijev előrenyomulása kitart, Putyin erőit az év végére kiszorítják a Donbaszból vissza Oroszországba - állította a lapbak egy magas rangú brit kormányzati forrás, ugyanakkor a cikk szerint az Oroszország által 2014-ben annektált Krím visszavétele nehezebb lenne. Az ukrán veszteségek valószínűleg hatalmasak lennének, és az ország egyes katonai szereplői a lassabb, taktikusabb megközelítést részesítik előnyben.

Akárhogy is, nincs jele a harcok téli szünetének. A brit politikusok optimizmusa azonban inkább az ukrán sikereknek köszönhető, mint a konkrét hírszerzési információknak – teszi hozzá a lap.

Nyitókép: Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen orosz tüzérségi támadásban megsérült épületnél dolgoznak mentők a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 6-án.MTI/AP/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2022. október 10. 12:52
"magas rangú brit kormányzati forrás." Akik azóta is keresik Irakban a vegyifegyvereket! :))))))))))))))))))))))))))) ...
kitiltott
2022. október 09. 20:36
Történelem ből egyes
Hill
2022. október 09. 18:12
Most, hogy felrobbantották a hidat, szinte biztos. Putyin az a fajta, aki meghátrál. Tényleg ezt várják? Szétbasszák a gázvezetéket... Egyfolytában cibálják a bajszát. Tényleg azt gondolják, hogy rest lesz tenni ellene? A háború kitörése előtt is azt mondták, úgyse csinál semmit. Ja. Nem csinált. Valahogy úgy tűnik, hogy az amerikai vezetés az, aki minden áron háborút szeretne és kétségbeesett igyekezetet tesz ezért egyfolytában. No meg az Unio. Békéről hallani sem lehet.
Zolotarjov
2022. október 08. 23:32
Persze, persze, ahogy a rubel összeomlott májusra, és a ruszki úgyse zárja el a gázt.. Ukrajnában karácsonyra szét lesz rakétázva az elektromos hálózat, nem működik majd az elektromos vasúthálózat. Az a 300 ezer behívott orosz tartalékos meg inkább 1 millió. Ennyit a realitásokról..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!