Mosómedvék, farkasok és mókusok – az ukránok szerint az oroszok a fél herszoni állatkertet vitték magukkal (videó)

2022. november 13. 16:57

Egy ilyen esetről videót is tudunk mutatni.

2022. november 13. 16:57
null

Az oroszok nyolc hónapos megszállás után szörnyű pusztítást hagytak maguk után Herszonban. Kiürítették az összes üzletet, mindent magukkal vittek, számolnak be a helyi boltosok. Az UAnimals állatvédő csoport szerint a kivonuló katonák a mosómedvét, a farkasokat, de még a mókusokat is elloptak egy helyi állatkertből.

A mozgalom egyik alapítója szerint az állatkert állományának nagy részét, a lámáktól és farkasoktól kezdve a szamarakon át a mókusokig” elvitték a Krímbe. 

Egy Twitteren terjedő felvétel szerint a mosómedvéket és a többi állatot nem is egyszerű katonák, hanem Oleg Zubkov, a krími Taigan oroszlánpark tulajdonosa vitte magával. Zubkov egyébként egy olyan ukrán politikus, aki először támogatta az oroszokat, majd összetűzésbe került velük. Éppen ezért is kérdéses, hogy az állatok elszállítása lopásnak, vagy állatmentésnek tekinthető-e?

Az ominózus videó azonban nem most, hanem még november elején készült.

Nyitókép: Twitter 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. november 14. 12:40
???...hazavitték ami az övék...de még sok ott maradt...
citromosParizer
2022. november 14. 10:23
ha állatkertet raboltak volna, már nem lenne Zseléjük és Kulebájuk, mert azoknál nagyobb állat kevés van :) azokat biztos elvitték volna mutogatni
bagira
2022. november 14. 02:31
Állatokat Ukránok nem etetik , elpusztulnak , oroszok megmentették.
Vitéz János
2022. november 13. 21:03
Elvitték? Nem megették? Hm. A hadifelszerelést meg otthagyták, mert kellett a hely a mókusoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!