Lett védelmi miniszter: A bűnöző orosz rezsim olyan rakétákat lőtt ki, amelyek a NATO területén landoltak!

2022. november 15. 20:27

„Lettország teljes mértékben kiáll lengyel barátai mellett, és elítéli ezt a bűncselekményt” – fogalmazott Artis Pabriks.

2022. november 15. 20:27
null

Artis Pabriks lett védelmi miniszter a Twitteren posztolt a Lengyelországban becsapódott rakétákkal kapcsolatban.

„Részvétemet fejezem ki lengyel testvéreinknek. A bűnöző orosz rezsim olyan rakétákat lőtt ki, amelyek nemcsak ukrán civileket céloztak meg, hanem a NATO területén, Lengyelországban is landoltak. Lettország teljes mértékben kiáll lengyel barátai mellett, és elítéli ezt a bűncselekményt” – fogalmazott.

 

Rendkívüli: orosz rakéta csapódott be Lengyelország területén a nemzetközi sajtó szerint

Legalább két ember meghalt, miután orosz rakéták landoltak a NATO-tagállam Lengyelország területén - állítja az express.uk. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg, azonban a cikk szerint Lengyelország miniszterelnöke rendkívüli ülést hívott össze a robbanás után. A német Bild is megírta, hogy sajtóértesülések szerint két orosz rakéta találta el Przewodów falut az ukrán határ közelében.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2022. november 16. 13:57
aztán hogyan állnak ki? még a légterüket is mi védjük, mert ők csak szájtépéshez értenek.
Brandon the great Negro
2022. november 16. 12:48
Mondj egy híres lettet!
savrena
2022. november 16. 10:59
Lemondott már?
airmax
2022. november 16. 09:46
Nevetséges a lett csóka... A lettek védelme a vatikáni pápai gárdánaál (akik ugyan a kereszténység első számú védvonala, de mondjuk a római pizzafutárok az üres kartondobozokkal is simán vernék őket...) is gyengébb... Nem elegáns ilyen körülmények közt ugatni pincsi módra... De nekünk azért annyi információt hordoz a dolog, hogy ki is tartja a póráz végén a lett főpolitikust... arról nem is beszélve, hogy a nato, és lengyelország rendelkezik olyan radarokkal, amelyek a nato integrált légtérvédelmébe tartoznak, tehát, pontosan tudják honnan lőték ki azt a bizonyos rakétát... Ami mára ki is derült, hogy az ukrán 540-es számú légvédelmi ezred Kamenka Buzka-ból lőte ki az s-300 rakétát (ami ugyan orosz gyártmány, de az ukrán hadsereg használja).. És azt is maguk az amerikaiak közölték, hogy orosz rakétákra lőték ki a légvédelmi rakétát... (nahiszen... mondjuk egy hiperszonikus rakétára kilőnek egy ilyen légvédelmi rakétát soha az életben nem lövi le... legfeljebb a szomszédos országban tesz kárt...) amúgy amikor először hallottam a hírt fogadtam volna, hogy az ukránok voltak... És nem azért mert oroszbérenc vagyok, hanem azért mert baromira nem ugrok be semmiféle űbergyors marketingnek... vagy hangulatkeltésnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!