A Wagner-csoport tagja volt az Ukrajnában meghalt zambiai diák

2022. november 30. 16:08

Lemekhani Nyirenda szeptemberben halt meg a harcmezőn.

2022. november 30. 16:08
null

Jevgenyij Prigozsin kedden ismerte el, hogy a Wagner katonai magáncsoport Lemekhani Nyirenda az ukrán csatatéren meghalt zambiai diák. A Putyin közeli szövetségeseként ismert üzletember szerint a zambiai diákként elhíresült Nyirenda az oroszok oldalán harcolt a magánalakulat kötelékében. 

Oroszország korábban értesítette az afrikai országot, hogy az egyik állampolgáruk meghalt a harcok során. A férfi családja nem tudja, hogy keveredett a frontra Nyirenda, ugyanis úgy tudták, hogy egy moszkvai börtönben volt kábítószerrel összefüggő szabálysértések miatt. 

Prigozsin és a Wagner más képviselői végigjárták az orosz börtönöket, és amnesztiát ajánlottak azoknak, akik aláírták a szerződést, hogy Oroszország oldalán harcolnak Ukrajnában – írja a Szabad Európa.

– mondta Prigozsin, aki nemrég ismerte csak el, hogy ő alapította a katonai csoportot. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beobachter1
2022. november 30. 23:02
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221129-zelenszkij-amrikai-elemzes.html
Akitlosz
2022. november 30. 21:08
"Jevgenyij Prigozsin kedden ismerte el, hogy a Wagner katonai magáncsoport Lemekhani Nyirenda az ukrán csatatéren meghalt zambiai diák." ??? Mintha magyarul lenne a mondat, értelme még sincsen.
Halder
2022. november 30. 17:55
Zsoldos az "csak" zsoldos marad. Akkor is ha hatékony. Az elismerésem MIND a két oldalon a sima besorozott kiskatonákon van, akik életüket adják hazájukért és nem csak pénzért egy számukra idegen ügyért. Így ha meg kell halni, mind a két oldalon inkább a zsoldosok haljanak. Értük nem kár, ezt vállalták a pénzért, hogy ez is benne lehet.
zrx8
2022. november 30. 17:45
"Jevgenyij Prigozsin kedden ismerte el, hogy a Wagner katonai magáncsoport Lemekhani Nyirenda az ukrán csatatéren meghalt zambiai diák." egy személyben ????? :O
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!