A karácsonyra Olaszországba érkező kínai turisták felének pozitív lett a vírustesztje

2022. december 28. 16:45

Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

2022. december 28. 16:45
null

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren – jelentette be Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős szerdán. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli. Az illetékes példaként említette a Pekingből december 26-án kora este érkezett járatot, amelynek

százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív. 

A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek. Az ellenőrzés egyelőre önkéntes, de nagyon ajánlott. Az antigén teszt húsz euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt kilencvenbe.    

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak. 

2020 óta több mint 25 millió olasz betegedett meg, és több mint 184 ezren meghaltak a betegségben és szövődményeiben. A lakosság több mint 88 százaléka három adag vakcinát vett fel, több mint 38 százalék negyedik oltásban is részesült.

(MTI)

Nyitókép: Koki Kataoka / Yomiuri / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2022. december 30. 08:07
Na fene, Kína ellen nem lehet proxi háborút folytatni, ezért így teszik őket tönkre?
hátakkor
2022. december 28. 20:05
Kína egy kicsit kitolta a gauss görbét.
tgely
2022. december 28. 19:58
Ha a hír igaz, akkor a COVID képes volt adaptációs útra lépni és szemben a nyugati kilökődős megoldással két felé osztotta az emberiséget adaptált és kizáródós csoportokra. A kérdés már csak az, hogy ennek mi az evolúciós előnye. Vannak olyan vírusok ma is, amik megtalálhatóak a szervezetben, de nincs semmilyen hatásuk egészséges egyénben. Egyesek csak akkor fejtik ki hatásukat, amikor megbomlik a szervezet egyensúlya míg mások szerepe ismeretlen. Nem megnyugtató a jelen tapasztalata, ha figyelembe vesszük, hogy a COVID simán tudott ölni is és láthattuk más légúti megbetegedésekkel való eggyüttes hatását is, továbbá olyan poszt tünetek is megjelentek egyeseknél, ahol már elhúzódó adaptációs hatások mutatkoztak. Persze a mutációk eltérítő hatásai mellett nem feltétlenül bizonyos az, hogy ezek a változások fennmaradnak vagy erősödnek a jövőben, de mindenképpen elgondolkodtatnak, ha láthatóan van egy beépülés.
kirishitan
2022. december 28. 18:30
Szerintem mi már immunizálódtunk. Amúgyis most a szezonális influenza a gond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!