„Kegyelemből” került az ukrán frontra a zambiai diák, aki szeptemberben elesett a harcokban

2022. december 09. 14:22

Oroszország ugyanis kegyelmet ajánl azoknak az elítélteknek, akik cserébe hajlandók részt venni az ukrajnai „különleges katonai műveletben”.

2022. december 09. 14:22
null

Kegyelmet kapott az orosz hatóságoktól az a Moszkvában börtönbüntetésre ítélt zambiai fiatalember, akiről nemrég kiderült, hogy szeptemberben meghalt az ukrajnai fronton – közölte pénteken Stanley Kakubo zambiai külügyminiszter.

Oroszország arról tájékoztatta Zambiát, hogy kegyelmet ajánlanak azoknak az elítélteknek, akik cserébe hajlandók részt venni az ukrajnai „különleges katonai műveletben”. Kakubo elmondta: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefonon közölte vele, hogy Lemekhani Nyirenda

augusztus 23-án kapott kegyelmet, és ezért cserébe csatlakozott a katonai művelethez.    

A lusakai külügyminisztérium novemberben jelezte: magyarázatot várnak Oroszországtól arra, hogy hogyan eshetett el az ukrajnai fronton az Oroszországban elítélt és börtönbüntetését töltő zambiai diák. Nyirenda Moszkva egyik külvárosában ült börtönben az orosz törvények megsértése miatt, de azt nem közölték, hogy pontosan miért ítélték el.    

Az apja szerint 23 éves fia mérnöknek tanult Moszkvában, és egy kábítószerrel kapcsolatos ügy miatt ítélték kilencéves börtönbüntetésre. Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember novemberben azt közölte, hogy a zambiai diák a Wagner-csoport biztonsági magáncég kötelékében harcolt Ukrajnában.

(MTI)

Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. december 10. 11:53
"magyarázatot várnak Oroszországtól arra, hogy hogyan eshetett el az ukrajnai fronton az Oroszországban elítélt és börtönbüntetését töltő zambiai diák." :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Hogyan? :-) Megmondom, bazdmeg, ott lőnek. :-)))) Ekkora faszságot is régen hallottam. Diáknak nem nevezném. Konkrétan egy néger bűnöző, aki lottózott: vagy nyer és nem kell tovább ülnie, vagy veszít, de akkor mindent. Ő a lottót választotta, ez van. Azért megnézném (persze csak képről): néger ruszki katona. :-)))))))))))
Bell & Sebastian
2022. december 09. 23:34
Itt van öt perc harctéri ízelítő, nemzetközi gyalogság vs. T-90 az erdőben, HD sisakkamera. https://www.youtube.com/watch?v=DsU74ubgHMQ Ez még akkor volt, amikor Amerika kapitányra vártak, és a harckocsi ágyúja még nem fordult rájuk.
Beszélgető
2022. december 09. 22:46
Az amcsi kosaras csaj is már olvasgatta a sorozó szórólapot, de végül csak kimentették. Most mehet haza köpködni az usa demokráciát. Pedig jó harctéri lőlap lehetett volna, mert a feje minden lövészárokból kikandikálna :o)
Bell & Sebastian
2022. december 09. 18:03
Atomfizikusnak tanult, 9,5 évet kapott trükkös drogterjesztésért, elásta a zacskókat közterületen, és a megrendelő megkapta a koordinátákat. Kettő évet töltött le, 5 év után folyamodhatott volna enyhítésért, egyébként bűnösnek vallotta magát, de maga nem drogozott. Nem lehet tudni hogyan halt meg, mert a Wagner házon belül intézi az ügyeit, ami azt jelenti, bizonyos esetekben egyszerűen kivégzi az embereit. Vagyis nem az a gond, hogy a srác aláírt x időt, hanem azt kérdezik, a Wagner intézte-e el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!