Négy éve nem kap időpontot az állami fogászatra a brit férfi, már magának húzza ki a fogait

2022. december 25. 08:53

A briteknél úgy tűnik, nem fenékig tejfel a fogfájósok élete.

2022. december 25. 08:53
null

Egy férfi saját maga húzta ki a fogait, miután nem tudott az állami fogászatra bejutni – erről liverpoolecho.co.uk tudósít. Hozzátették: a George Glinos mintegy négy éve nem tud állami kezeléshez jutni. A 67 éves férfi elmondta, hogy

összesen 11 saját fogát húzta ki, ezeket befőttesüvegben tartja.

George azt állítja, hogy minden hónap első napján telefonál, hogy megpróbáljon egy fogorvoshoz jutni, azonban azt mondta, hogy senkit sem fogad új pácienseket. Elmondta: volt már sürgősségi rendeléseken, de azok nem tudnak olyan szintű fogászati ellátást nyújtani, amilyenre szüksége van és

nem engedheti meg magának a magánfogászati ellátást.

Hangsúlyozza, hogy a fogorvosok nem akarnak új embert fogadni.

George szerint tönkrement az életére, a fizikai és mentális egészsége. Az portálnak elmondta: „Egyetlen fogam maradt az alsó állkapcsomon, amivel harapni tudok. Nehezen eszem, nehezen emésztem meg az ételt, fáj a gyomrom.”

Nyitókép: Sebastien Bozon / AFP. Illusztráció.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 22. 15:41
Én 1 hét alatt kapok. De van sürgősség a Szentkirályi utcában..
vamonos
2022. december 26. 00:31
Azért itthon sem olyan rossz minden mint ahogy lefestik. Én tavaly csináltattam műfogsort, előtte jópár fogat húzni kellett. Már 3 nap múlva fogadtak, a doktornő nagyon kedves és nagyon profi volt. Az egyetlen gondom az volt, hogy már nincs nyugdíjasoknak kedvezményes fogsorkészítés, mert a technikusok nem szerződnek már a TB-vel. Így 160 ezerbe került a tecnikusi munka, de ő is nagyon profi munkát végzett.
Krupp Skya
2022. december 25. 17:03
Gréczi Zsolt is magának húzta, de nem a fogát.
Akitlosz
2022. december 25. 14:16
Esetleg perelhetne. Nekem, ha van jó tapasztalatom az állami egészségügyről, akkor az a fogászat. Közel tökéletes. De persze nem reprezentatív, máshol más lehet a helyzet. Cserében az egyéb más szakorvosi rendelések pocsékabbak errefelé. Szemészet például.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!