Háborúkutató intézet: Tönkretették a kudarcok Putyin tervét

2022. december 15. 08:37

Az elemzők szerint az orosz elnök győzelmet akart hirdetni év végi beszédében.

2022. december 15. 08:37
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök azon döntése, hogy elhalasztja az Orosz Föderáció Közgyűléséhez intézett éves beszédét, azt jelzi, hogy továbbra is bizonytalan abban, hogy képes-e alakítani az orosz információs teret, miközben egyre több kritika éri az ukrajnai invázióval kapcsolatos magatartását – írta csütörtöki beszámolójában az Institute for the Study of War (ISW) háborúkutató intézet.

Ismertették, hogy a hagyományos, év végi elnöki beszédet 1994 februárjában vezették be az orosz alkotmányba.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy Putyin 2023-ban tarthatja meg a Föderációs Gyűléshez intézett beszédét, és felszólította az oroszokat, hogy hagyjanak fel a „kávézacból való jóslással” a következő beszéd időpontját illetően – idézte az IWS a szóvivőt.

Putyin feltehetően győzelmet akart hirdetni

Hozzátették, hogy az orosz csapatok 2022 áprilisában Kijev területén és Észak-Ukrajnában elszenvedett kudarca

 

Retteg a haláltól Putyin, ezért nem nyúl atomfegyverhez - véli Zelenszkij

Mint a Mandiner is megírta, Volodimir Zelenszkij interjút adott David Lettermannak, amelyet a Netflix mutat majd be. „Ha Putyin már nem lesz, akkor nehéz dolguk lesz, a belpolitikával fognak foglalkozni, nem a külpolitikával" - így elmélkedett az ukrán elnök arról, hogyan alakulna az országa ellen Oroszország által indított háború sorsa, ha az orosz elnök elhunyna.

Felidézték, hogy az orosz elnök már korábban, 2014 márciusában megragadta az alkalmat, hogy elmondja a „krími beszédet”, amelyben bejelentette a Krím és Szevasztopol városának illegális annektálását. Putyin valószínűleg akkor is hasonló eredményre számított, csakhogy határozatlan időre elhalasztotta a beszédet, valószínűleg az orosz katonai kudarcok és a mozgósítással kapcsolatos általános elégedetlenség miatt.

Az intézet szakértői szerint az orosz vezető jelen helyzetben talán még mindig azt reméli, hogy 2023-ban tarthat egy grandiózus győzelmi beszédet – derült ki az IWS összeállításából. 

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 15. 14:41
A brit hírszerzésnek, meg a többi nagyokosnak. Eddig pár Blitz volt a hystoriban. Batu. Meg Dzsingisz Tán Mohács Guderian. Tehát ez nem az. Senki nem mondta.
szürkeSzarvas
2022. december 15. 11:29
Túléluk az usai deep state zsidók nekik szánt "csapását"-Európa kiprovokált háború következményekénti "levágását". (A stream felrobbantását nem szabad terrorcselekménynek nevezni,ami,csak szabotázsnak (holnap már csak üzemi balesetnek) mert ők,az angolszászok voltak.Miert is?) És mindezt túlélni a P.-nak-ez is egyfajta győzelem..
lazio154
2022. december 15. 11:10
Putyin, mint hadserege ráér! Komótosan, módszeresen rombolva halad, majd jövőre megtartja lemondó beszédét!
foldizs
2022. december 15. 10:29
Nem úgy volt, hogy már május 9-én győzelmet akart hirdetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!