Olaf Scholz: Putyin eltökélt Ukrajna egyes részeinek meghódítására

2022. december 11. 10:07

„Valahányszor Putyinnal beszélek, ő nagyon világosan elmondja, hogy számára ez a hódításról szól” – szögezte le Scholz.

2022. december 11. 10:07
null

A német kancellár, Olaf Scholz szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök eltökélt abban, hogy meghódítsa Ukrajna egyes részeit, és brutalitásában nem mutat önmérsékletet – írta meg a The Guardian a Reutersre hivatkozva.

– szögezte le Scholz szombaton a Berlin melletti Potsdamban egy rendezvényen. „Egyszerűen csak erőszakkal meg akarja meghódítani az ukrán terület egy részét”.

Scholz a legtöbb nyugati vezetőnél többet beszélt közvetlenül az orosz elnökkel a február 24-i ukrajnai invázió óta. Legutóbb december 2-án beszéltek egy órát telefonon. Scholz elmondta, hogy nem világos, hány orosz katona halt meg eddig az invázióban, de a számuk elérheti a 100 ezret is.

Teljesen más véleményen vagyunk. Ennek ellenére továbbra is beszélni fogok vele, mert szeretném megtapasztalni azt a pillanatot, amikor ki lehet jutni ebből a helyzetből. És ez nem lehetséges anélkül, hogy beszélnénk egymással” – fogalmazott.

Scholz szombati felszólalásában megvédte kormányának azt a célját is, hogy a védelmi kiadásokat a NATO által kitűzött, a bruttó hazai össztermék 2 százalékának megfelelő szintre emelje, mondván, a német újraegyesítés előtt ez az arány elérte a 4 százalékot is. A NATO-országoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy senki ne merje megtámadni őket – mondta.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Clemens Bilan

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. december 11. 20:53
Igen. Szerez magának területet, hogy puffer-zónája legyen Oroszország nyugati határán. Monroe-elv Scholz! Ugye, tudod mit jelent? Szolgáld csak a Fekete Követ, szolgáld! Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik.
mokány
2022. december 11. 17:07
A nagyok kihagyták a macit , a keleteurópai élettér felosztásából .
nuknuk
2022. december 11. 15:47
Milyen okos ez a Scholz. Kár hogy ukrán meg nem is létezik. - nyelvük egy lengyel tájszólás - ukrán az elcigányosodott orosz
Kivűlálló
2022. december 11. 15:24
"„Valahányszor Putyinnal beszélek, ő nagyon világosan elmondja, hogy számára ez a hódításról szól” Hazudsz NAZI kutya! Putyin ilyet soha nem mondana! Az USA, akinek a seggében van a fejed/fejetek, igen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!