Angolnabotrányba keveredett a svéd kormányfő

2023. január 23. 21:01

A szociáldemokraták lemondásra szólítják fel Ulf Kristersson tanácsadóját.

2023. január 23. 21:01
null

A svéd miniszterelnök politikai vitába keveredett, miután kiderült, hogy felfogadott egy tanácsadót, aki korábban illegálisan angolnára halászott, és erről félrevezette a rendőrséget – tájékoztatott hétfőn a BBC.

Ulf Kristersson elismerte, tudta hogy Peter Magnus Nilsson törvényt sértett. A tavaly októberi kinevezését azonban ez a tény nem akadályozta meg. A miniszterelnök meglátása szerint a tanácsadó viselkedése „butaság” volt, de ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlan lenne a munkája elvégzésére. 

Az ellenzék azonnal elkezdte támadni a miniszterelnököt.

A szociáldemokraták lemondásra szólították fel Nilssont. A balközép párt egyik szóvivője, Ardalan Shekarabi az SVT közszolgálati televíziónak nyilatkozva elmondta, elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök egyik fő tanácsadója hazudjon a rendőrségnek.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2023. január 24. 14:49
Mindent csak súlyának megfelelően! Népességcsere (Emberiesség elleni bűncselekmény (1) b) alakzat), genderlobbi nyomulás (minimum kiskorú veszélyeztetése) az mehet, angolnahalászattal csak óvatosan.
csulak
2023. január 24. 11:28
na es?
Rocktoberi
2023. január 24. 11:08
Az angolnagate. Nem semmi.
Robert69
2023. január 24. 07:49
Azért ez nem semmi, mekkora politikai cicaharc, csak remélem, hogy amikor háborús kérdésekben döntenek, nem az angolnák jogai lesznek előbbre valók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!