Óriási botrány készül: az Auchan orosz ága adományt gyűjthetett az Ukrajnában harcoló orosz katonáknak

2023. február 18. 11:59

Egy nemzetközi oknyomozás buktathatta le a francia céget.

2023. február 18. 11:59
null

A Le Monde, a Bellingcat és a The Insider közös oknyomozás során buktathatta le a francia áruházlánc--óriást, az Auchant. A portálok összehangolt munkájuk során kiderítették, hogy az Auchan orosz ága adományokat gyűjthetett és azokat az orosz katonáknak küldhette, akik jelenleg Ukrajnában harcolnak. 

Az újságírók kiderítették, hogy egy szentpétervári és egy vlagyimiri Auchan is érintett az ügyben. Ezt belső levelezéseket megismerve, illetve szemtanúk bevonásával derítettek ki –írja a Politico

A francia cégóriás tagadta, hogy támogatnák az orosz katonákat, és nem ismerte el, hogy gyűjtést folytattak számukra. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a cikkek megjelenése után jelezte, magyarázatot kér francia kollégájától. 

Nyitókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2023. február 18. 17:20
Mi a baj? Mások meg az ukránoknak, vagy a kurd terroristáknak gyűjtenek. Amúgy az oroszországi fosanban OROSZOK dolgoznak, hát ki a francnak gyűjtenének? Az ukrán fosan gyűjtsön az ukránoknak.
lendvaiildiko
2023. február 18. 16:56
Alapvető igazság: az oroszok is emberek! E kirekesztő russzofób gondolkodás hajazik a múlt század 30-as éveinek totalitárius gondolkodására.
12335
2023. február 18. 16:23
wuw, micsoda botrány. Az lett volna durva, ha Ukrán katonáknak gyűjtögetnének Oroszországban...
Csigorin
2023. február 18. 15:44
es ebben mi a botrany? nem csak az ukik kaphatnak mindent is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!