Politico: Putyin háborújának következményei túlmutatnak Oroszországon

2023. február 16. 12:08

Az Egyesült Államok volt NATO-nagykövete szerint „az orosz hadseregnek nehéz lesz megtartania a megszerzett előnyöket”.

2023. február 16. 12:08
null

Egy amerikai elemző szerint a háború „katasztrofális következményekkel jár Oroszország számára, de Moszkva szemszögéből még borzalmasabbak a geopolitikai hatások” – írta a Politico.

Ivo Daalder, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövete és a „Világszemle Ivo Daalderrel” című podcast házigazdája úgy véli, hogy a legtöbben még mindig úgy gondolták, hogy

Majd hozzáteszi, „azok pedig, akik meg voltak győződve arról, hogy Oroszország meg akarja támadni szomszédját, úgy vélték, hogy a Nyugat nem sokat tehet Kijev gyors vereségének megakadályozására .Egyesek még arra is felszólították Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy meneküljön el, mielőtt az orosz erők az elnöki palotához érnek” – idézi fel a korábbi vélekedéseket.

A volt NATO-nagykövet szerint „Kijev győzelemre áll ebben a háborúban. A Nyugat egységesebb, mint bármikor a hidegháború vége óta, és még inkább kész bármit megtenni az oroszok legyőzése érdekében, mint a háború kitörése óta bármikor”.

Katasztrofális megítélés

Daalder azzal folytatja, hogy „Ukrajna végső győzelme még korántsem biztos, de Oroszország háborúba lépését ma már széles körben történelmi méretű stratégiai kudarcnak tekintik.”

A volt NATO-nagykövet arról is szól, hogy

Egyes becslések szerint azóta több mint 200 ezer orosz katona halt meg vagy sebesült meg a fronton. Továbbá az ország páncélosainak fele megsemmisült, valamint az orosz légierőnek még mindig nem sikerült megszereznie az égbolt feletti ellenőrzést. Emellett a precíziós rakéták, a bombák és a lőszereik készletei is gyorsan fogynak – sorolta.

Ivo Daalder arra is kitér. hogy „a következő évben az orosz hadseregnek nehéz lesz megtartania a megszerzett előnyöket, nemhogy még többre szert tenni”

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

***

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. február 17. 00:22
ehhez még hozzáfűzném, hogy az orosz hosszú időre elvesztette az európai piacát (is), még ha holnap vége a háborúnak akkor is, mert az európai államok nagy gyorsasággal letértek az orosz energiáról, ami a legfizetőképesebb és megbízhatóbb piac volt számukra. Csak vesztett ezzel a felesleges háborúval, de ez viszi Orbánt is a picsába az egész tetves nerrel együtt. és Mo felett kisüt a nap.
amca
2023. február 16. 21:31
Buttha amy fax szagértő. Ki az apád faxa mondta ,hogy ez a Blitz?? Valsznű apád blitzben csinált. 1 secundumig tartott.
Lajoss
2023. február 16. 16:35
Ez a háború mérhetetlen károkat okoz az orosz népnek..
Csigorin
2023. február 16. 14:49
ukrajnan se mutatnanak tul ha nem tenyerel bele a militarista nyugat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!