Felső nélkül is látogathatják ezentúl az uszodákat a nők Berlinben

2023. március 10. 11:10

A német főváros vezetése igyekszik egyenlő jogokat biztosítani mindenkinek.

2023. március 10. 11:10
null

Az új szabályok szerint ezentúl mindenkinek megengedett a topless fürdőzés Berlin uszodáiban és fürdőiben. Az intézkedést egy sikeres diszkriminációellenes panaszt követően vezették be, amelyet 2022-ben nyújtott be egy 33 éves nő, aki azután tett panaszt, miután távozásra szólították egy fel egy uszodából amiért nem akarta eltakarni a mellét.

A nő panaszában azzal érvelt, hogy az uszoda szabályzata nem tartalmazott semmilyen nemre vonatkozó előírást, és csak azt írta elő, hogy az ügyfelek „közönséges fürdőruhát” viseljenek.

Doris Liebscher Berlin diszkrimináció ellenes ombudsmana az egyenlő jogok megteremtése felé tett lépéseként üdvözölte az intézkedést. Elmondta, hogy

A város önkormányzatának közleménye szerint a berlini fürdők nemek szerint semleges módon fogják alkalmazni a fürdőzési szabályokat. Hozzátéve, hogy „a topless úszást ezentúl minden nőnemű vagy nőiesnek érzékelt mellű személy számára lehetővé kell tenni a város nyilvános fedett és szabadtéri uszodáiban”.

Az új szabályok azonban nem jelentik azt, hogy a berlini nőknek kötelező topless úszniuk

hiszen, ha akarják, továbbra is eltakarhatják a mellüket.

Nem Berlin az első német város, amely ilyen szabályokat vezet be. Az északnyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Siegen városa és a szomszédos Alsó-Szászország tartományban található Göttingen is megtette ezt 2022-ben, a tartomány fővárosa Hannover pedig tavaly év végén követte a példát.

 

Nyitókép: Soeren Stache/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 11. 01:11
Allahek igy is szetbasszak oket, ahol csak tudjak! Nem ok nelkul kell a noknek teljesen eltakarniuk magukat elottuk....en ha mencsi lennek es felmeztelen nok maszkalnanak az uszodaban, tuti megbasznam valamelyiket! Haza ugyse kuldenenek, sot, meg se talaljak ma mar az ilyet, hisz minek is? Kulturkoret eli csak meg Fritzlandban. Amelyik no meg ez ellen van, az nem tiszteli mas kulturajat igy rasszista es kirekeszto. Nemetorszag a total agyhalal allapotaban van. Kb mint a 40-es evekben, haborus oruletben eltek , akkor ok voltak az uberalles, most meg a tuloldala, az unteralles a divat!
sheu
2023. március 10. 23:36
Innen már nincs távol az, hogy mindenki azt hord, amit akar, vagy ha semmit nem akar hordani, akkor úgy is jó lesz.
sheu
2023. március 10. 23:11
Ennek akkor lenne értelme, ha kötelező lenne a nők számára a topless. A szép nők továbbra sem fogják közszemlére tenni a szép mellüket, viszont annyi ronda mellett kell majd nézni, hogy rosszul lesznek a férfiak.
Martell 2
2023. március 10. 22:27
Lesz még ott sírás, a helyi arabok, törökök, négerek ezt felhívásnak veszik majd, de megérdemlik a hülye kurvák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!